NELER GEREKLİ;
5 yumurta
Yarım su bardağı seker
1su bardagi sıvı yağ
1su bardagi irmik
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
1 su bardagi hashas
1 su bardagi un
Serbeti icin;
2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Uzeri icin;
Krem santi
NASIL YAPIYORUZ;
Yapmaya serbetinden başlıyoruz..sekeri ve suyu cok degil,2-3 tasim kaynatip sogumaya bırakıyoruz
*Yumurtalari,sekeri ve vanilyayi beyazlasana kadar çırpıyoruz.
*ardından diger malzemeleri de ekleyerek homojen bir hamur elde ediyoruz.
5 yumurta
Yarım su bardağı seker
1su bardagi sıvı yağ
1su bardagi irmik
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
1 su bardagi hashas
1 su bardagi un
Serbeti icin;
2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Uzeri icin;
Krem santi
NASIL YAPIYORUZ;
Yapmaya serbetinden başlıyoruz..sekeri ve suyu cok degil,2-3 tasim kaynatip sogumaya bırakıyoruz
*Yumurtalari,sekeri ve vanilyayi beyazlasana kadar çırpıyoruz.
*ardından diger malzemeleri de ekleyerek homojen bir hamur elde ediyoruz.
*yagladiginiz bir cam tepsiye dokup 180 derecelik firinda pişiriyoruz
•Pişmesi uzun sürmüyor ama herkesin fırını farklılık gösterdiğinden ortalama süre vermiyorum...
•Kekimizi fırından aldıktan sonra soguk serbetini döküyoruz. Ve ılıdıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
*krem santiyi uzerinde yazildigi gibi hazirlayip,tatlı soguduktan sonra uzerini kaplıyoruz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..