Limonlu Cheesecake bizim evin en sevileni..oyle ki asla peynir yemeyen ,eksimsi tatlari sevmeyen sarp efe bile bayilarak yiyor..
Cheesecake te aradığım yumuşak kıvamlı olması,yerken boğaza dizilmemeli :) bu tarifi çıkarana kadar o kadar çok cheesecake yaptım ki sonunda tamam bu dedim ve gönül rahatlığıyla paylaşıyorum.
İçine nişasta giren cheesecake ;çok değil hemen ertesi güne sararmaya başlıyo.çok pişerse çatlıyor.
NE GEREKLI ;
Tabani icin,
2 pk burcak biskuvisi
2 corba kasigi dolusu tereyag
Dolgu kremasi icin;
2 yumurta
1 pk vanilya
450 gr labne peyniri
1 su bardagi seker
fransadakiler icin st morent 320+150 gr
1 kutu krema (20cl)
2 corba kasigi un
Yarim limon suyu ve rendesi
Limon kreması için;
*2 limon
*75 gr şeker (4 yemek kaşığı) *2 küçük yumurta
*5gr nişasta (1 çay kaşığı dolusu)
*7gr tereyağ
İlk defa yapacaklar icin ayrintili fotograflarla anlatmaya calisacam..
NASİL YAPİYORUZ;
•tereyagimizi eritirken,biskuvilerimizi robottan gecirip un kivamina getiriyoruz. Erittigimiz tereyagini un haline gelmis biskuvilerimizin uzerine ekleyip bir kasik yardimiyla karistiriyoruz.
•kelepceli kalibimizin dibine yagli kagit serip,elimizle ortasina bastirip havasini alarak kapatiyoruz.
•biskuvi tozumuzu kalibin dibine esit olarak yayip elimizle yada bir baski kalibiyla bastirarak duz bir taban olusturuyoruz.
•kalibimizin kenarlarindan sarkan yagli kagidi iceri dogru bukuyoruz.bu; her ihtimale karsi dolgu kremamizin disari akmasina engel olmus olacak.
•yumurta,seker ve vanilya iyice beyazlayana kadar mikser yardimiyla cirpiyoruz.
•labne peynirini ve kremayi da ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.
•unu,limon rendesini ve suyunu ekleyip yeniden cirparak homojen bir karisim elde ediyoruz.
•kalibimiza,taban olusturdugumuz biskuvilerin uzerine ekleyip 150 derecede pisiriyoruz.
Çok pişmeyecek,yarım saat yada 20 dk sonra kontrol edin.Kenarları tutunmuş ortası sallanan bir durumda olacak :) fırın kapağının arasına bir havlu sıkıştırıp içinde soğutun.
Cheseecakeimiz piserken limon peltesini hazirlayalim;
*Tereyağı hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alıp karıştıyoruz
*2 limondan birinin yarısını rendeleyip 2sinin de suyunu sıkıp ekliyoruz(pürüzsüz bir kıvam için sıktığınız limon suyunu tel süzgeçten geçirmenizi tavsiye ederim) *ve mutlaka karıştıma teli kullanın.
*İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye alıyoruz.aynı zamanda karıştırmaya devam ediyoruz.kısa sürede koyulaşacaktır zaten.
*ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz.kabuk bağmalasını engelleyecek ve tam anlamıyla krema kıvamı kazandıracaktır.inanın öyle lezzetli ki favorileriz arasına girecek. .
. *NOT: malzemeyi 2 ye katlayabilirsiniz.bu takdirde yumurtayı 1 arttırın.
•••(limon peltesi sari rengini yumurtadan aliyor biline :) yumurta eklenmeyen limon pelteleri seffaf renkte oluyor
•••merak edenler icin pelte asla yumurta kokmuyor
AFİYET OLSUN :)
En bi' sevdiğim... Tıpkı sen gibi... ;)
YanıtlaSil