NE GEREKLİ;
2 orta boy çorba kasesi ektra ince irmik.
1 orta boy çorba kasesi un
1 paket kabartma tozu
25g yaş maya (kuru da olur 8gr lık )
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1,5 litreden biraz eksik ılık su
NASIL YAPIYORUZ;
*Tüm malzemeyi mikserle yada hamur yoğurma makinesiyle yada çorba çırpacağıyla 6-10 dk kadar çırpıp homojen bir karışım elde ediyoruz..
Mikser derken blender değil :) milk shake falan yapılan bıçaklı çırpıcıdan bahsediyorum.mutlaka onlardan biri kullanılmalı.
*en az 15dk en fazla yarım saat ağzını streç folyoyla kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.ben mikro dalga fırında mayalıyorum.orda hem hava almıyor hem de karanlık .streçe de gerek kalmıyor.
*İyice ısınmış teflon tavaya bir kepçeden biraz az döküyoruz..hamuru döktüğünüz gibi bırakın ki gözenekleri derin olsun...hamuru döktükten sonra ocağı orta dereceye getiriyoruz.çok hızlı yada yavaş olmamalı.
*bir süre sonra üzerinin göz göz olduğunu göreceksiniz.öyleki tüm hamur delik deşik olacak.
*hamurda yağ yok,tavayı yağlamanıza da gerek yok asla yapışmıyor.
*hamurun tamamı gözgöz olunca ocaktan alın.iki tarafı aynı anda pişiyor.ters yüz yapmanıza gerek yok :)
***pişen bagrirleri bir bez yada havlunun üzerine yayıp öylece soğumaya bırakın.direk tabağa alırsanız ıslanıp yapışır,yada soğumadan üst üste koymayın...
AFİYET OLSUN :)
irmiği neredenez aldınız acaba
YanıtlaSilİlginç bir tarifmiş :) Yassı kadayıf zannettim tadı benziyor mu? Yoksa pankek gibi mi?
YanıtlaSilEvet tadı benziyor :) denemek istiyorum aslında bir gün kadayıf yapıp :)
Sil