28 Şubat 2014 Cuma

PATATESLİ PATLİCAN KEBABİ

Merhaba hanimlar; 

Bilenler bilir,elimden geldigi kadar tum sebze ve meyveleri mevsiminde tuketmeye ozen gosteririm.yalniz gorumcem dun bana israrla 2 patlican verince ve uzun zamandir yenmedigi icin bir hayli ozlemisken hemen firsat degerlendirildi 🙈☺️ Annecigimin tavsiyesiyle gercekten yemeye doyulmayacak cinsten bir firin yemegi oldu.

Zaten icinde patlican olan birseyin kotu olabilecegini dusunemiyorum😇

**Ben bu tarifte yazdan kizartip derin dondurucuya attigim biberleri kullandim.

Malzemeler;
2 buyuk boy patlican
2-3 patates
Yesil biber
2 corba kasigi domates salcasi
Et (istediginiz bir et cesidi olabilir)

Hazirlanisi;
•ilk once istediginiz eti ( dana-kuzu) dudukluye koyup pismeye birakin

•Patlicanlari (pijamali) ve patatesleri soyup istediginiz sekilde dograyin.biberleri arzuya gore dograyip yada butun halde birakarak hepsini kizartin.

•firin tepsisine patlicanlari ve patatesleri yuvarlak sekilde dizip,pisen etinizi de tam ortaya doldurun.uzerlerine biberlerinizi yerlestirin.(ek olarak halka domatesler de yerlestirebilirsiniz)

•son olarak etin suyuyla domates salcasini özeyip uzerinde gezdirip,120 derecede pisirin

•tum malzemeler pismis oldugundan fazla pisirmenize gerek yok.

•uzerinin kurumamasi icin alimunyum folyo ortebilirsiniz.
              AFİYET OLSUN


•sebzeleri ve eti evinizde yenme oranina gore azaltip cogaltabilirsiniz😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..