18 Ekim 2015 Pazar

ATOPİK DERMATİT KAYNAĞIM

  Merhaba hoşgeldiniz

  Atopik dermatit nedir ? Ne kadar ciddi bir hastalıktır? İnsanı ne hale getirir önce  şu yazımı okursanız beni daha iyi anlayacağınızı umuyorum.

  Bu yazımda ise doktorumun yasakladıklarını tedavi sürecimi ve en önemlisi alerjimin kaynağın nasıl bulduğumu anlatmak istedim.


   Başına gelmeyen bilmez dicem de,başımıza gelmeyen hiçbirşeyi elbette bilmeyiz ve neremiz arıza verdiyse bir anda dünyanın en kıymetli uzvu orası oluverir..dünyanın en çok çekeni biz oluveririz.

   O yüzden kimse gönül koymasın bana,kimse bu mu dert ,ölüm mü var ucunda sanki diye düşünmesin lütfen.aylardır neler çektiğimi Allah biliyor.Hergün bu hastalığın kaynağını bulmamda bana yardım etmesi için dua ederken aynı zamanda isyan etmekten,şikayetçiymiş gibi olmaktan korkarak kelimelerimi bile seçiyordum :D inşallah alnımın akıyla çıkmışımdır sınavımdan. Lafı çok uzatmadan diğer paragrafta hemen konuya giriyorum.

  Gerek fransadaki doktorlarım gerekse türkiyede gittiklerim hepsinin teşhisi aynıydı "bana birşey alerji yapmıştı" ve onu ben bulacaktım. Kısaca söyleyim benim egzamalarım var.egzamalı ciltlerin ilerleyen yaşlarda herhangi birşeye reaksiyon gösterip alerji yapıp atağa kalkması da atopik dermatit yani atağa kalkan egzama ( bu benim tanımlamam :)))  rahatsızlığım göz ve dudak çevremde,yer yer boynumda,bazen dirseklerimin iç kısmında :(

   Tedavi için Türkiye'ye gittim (neden türkiyeye gittim?burada dr yok muydu? Linkini verdiğim bir önceki yazımı gerçekten okumanızı isterim cevapları da var orda) 

    Hazır gıdalardan tutun özellikle mayalı hamurlara ,kozmetikten, kullandığım şampuanlara,deterjanlara,ıslak mendillere, boyalı ve katkı maddeli pastalardan,dondurulmuş yiyceklere ,plastik ve pet şişelerde satılan suya kadar herşeyi yasakladı doktorum.dışardan katkılı olan herşeyi yasaklayınca elbette ben farkında olmadan bana alerji yapan şeyi de kesmiş olacaktım ama hangisinin bana zarar verdiğini de deneme yanılma yoluyla bulacaktım.yani işin büyük sorumluluğu ve zor kısmı bana düşüyordu .

    Topicrem markasının hiper alerjik ciltler için olan şampuan ve vücut jeli benim hem şampuanım,hem duş jelim ,hem sabunum olacaktı.yine aynı markanın vücut ve yüz kreminden başka krem kullanmam yasaktı.deterjanla temas etmemesi gereken ellerim için kullanmam gereken eldiven plastik değil poşet eldivenler olacaktı.
    Bunun yanında ciddi bir tedavi sürecine girdim.kortizonlu bir iğne ve alacağım doz hergün için değişiklik gösteren yoğun kortizonlu haplar. İlk zamanlar bu yoğun tedavi karşısında bile ortaya çıkmak için mücadele eden alerjilerim neden sonra pes ettiler ( "neden sonra"sını yazının ilerleyen kısmında okuyacaksınız :))) 
   Tedavim devam ederken dr umun da onayıyla Fransa'ya döndüm.ve kabus geri döndü.sadece 15 gün iyiydim ve sonra yeniden başladı alerjilerim.artık burasının bana iyi gelmediğini düşünmeye başladık.kimilerine göre türkiyeye yerleşmeliydim,bazıları nazar olduğunu söyledi hatta Bera beni çok yoruyordu belki ondandı :)))) 

   tüm bunları bende düşünüyordum tabi.çaresizlik :)) ilaç tedavilerinden sonra yer gök duayla dedik hocaya gittik o da okudu üfledi sağolsun bir şişe okunmuş suyla döndüm eve.şifa niyetine içtim yüzümü yıkadım." olmayacak böyle dedi kayınvalidem " türkiyeye geldiğinde seni "ocak" a götürecem "tükürecekse gelmem" dedim :))) "yok kızım niye tükürsün" "hem tüküreceksede napacaksın iyi gelir bakarsın" deyince ona da tamam dedim.yine çaresizlik :) 

  Sonra birgün resmen (edilen ve ettiğim dualar sayesinde diyorum ben) beynimde bir ışık yandı " doğum kontrol hapı!" Şuan bunu yazarken bile nasıl bir heycan duyduğumu tahmin edemezsiniz.o anda, hatta daha deneyip emin bile olmadan iyileşeceğim günlerin hayalini kurmaya başladım :) 

Elbette Hapı bıraktım bi süre iyi oldum sonra sanki yeniden gelmek istediler ardında iyileştim.bu durumu da doğum kontrol hapının etkisinin bırakıldıktan sonra bile kimi bünyelerde 6 ay devam edebildiğine yordum.binlerce kez şükür!!! 


    ( İşte instagram da bu görsel altında bu yazıyı paylaştığımda hapı bırakmış ve deneme sürecine girmiştim)


     Türkiyede ki tedavi sürecimin başında o yoğun kortizon tedavisine rağmen hala alerjilerimin geri çekilmeyişi de haptandı...çünkü regl düzenim bozulmasın diye hapı yarım bırakmayıp almaya devam etmiştim..üstelik doktorum yasakladığı şeyler arasında "tedavi amaçlı hiçbir ilaç kullanmamam" da olduğu halde nedense doğum kontol hapını göz ardı etmiştim.instagramda bekleme aşamasındayım dediğim buydu.bana gerçekten hapın alerji yapıp yapmadığından emin olmalıydım.

    Artık alerjilerim yok ama egzamalarım benimle :) hiç ama hiç önemli değil.onlar zaten çocukluğumdan beri yoldaş bana :)) şimdi de bazı ufak tefek şeylere alerji oluyorum ama bıraktığım anda geçiyor.mesela topicrem in saç ve vücut jeline devam,olur ya şampuanım bitmiş olur ve ben başka şampuan kullanırım hemen reaksiyon gösteriyor :) 

  Geçirdiğim o bir sene boyunca benden manevi desteğini esirgemeyen,benim için üzülen,çareler üretmeye çalışıp benimle deva arayan aileme,yakın çevreme,instagram aileme,dost ve arkadaşlarıma, çok ama çok teşekkür ederim.
    Rabbim kimseyi sağlıkla sınamasın.
       
          SAĞLICAKLA KALIN,sevgiler....

2 yorum:

  1. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi... Geride bıraktıklarından olsun yaralı madamım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ...Ah canım çok teşekkür ederim.benim bulmam da 1 yılımı aldı :)) şükürler olsun bugünüme

      Sil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..