30 Kasım 2015 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA


            
            

Blog yazmaya ara verince geri dönmek epey güç oluyor ama neyseki öyle çok çok uzak kalmıyorum :) 

Ne zamandır arşivimde bulunmasını istediğim bir tarifti ağlayan pasta.

Aslını isterseniz kendini dağıtmış,şantisi ılık çikolata sosun etkisiyle biraz dağıtmış ağlayan pastayı , böylesine derli toplu olana tercih ederim :) ne de olsa ağlamıyor mu bu pasta,bu kadar kendini kasmaya hala dik durmaya çalışmaya gerek var mı? Yalnız takdir edersiniz ki bu bir post ve post fotoğrafları incelik ister diye düşünüyorum.Siz varın ağlayan pastayı hep böyle yediğimi düşünün,hep böyle muntazam :)))) 

Hadi yapalım...


NE GEREKLİ;

* 4 yumurta 
1 paket vanilya
* 1 su bardağı un
* 4 yemek kaşığı süt
* 3 yemek kaşığı dolusu kakao
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için
* 1,5 su bardağı süt

Üzeri için 
* 1 paket krem şanti
* 1 paket çikolata sosu

NASIL YAPIYORUZ; 
İlk etapta çikolata sosunu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.arada bir karıştırarak üzerinin kabuklanmasını engelleyelim.

* karıştırma kabımızın içine; şekeri, yumurtayı, vanilyayı ekleyip çırpıyoruz
* kakaoyu, sütü ,kabartma tozu ve unu da ilave edip 3-5 dk blenderla çırpmaya devam ediyoruz
* hamuru yağlanmış bir kek kalıbına yada benim yaptığım gibi yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökebilrsiniz.
* 175 derecede pişiriyoruz.
* fırından çıkar çıkmaz 1,5 su bardağı soğuk sütü keke eşit miktarda döküyoruz.
* kek tamamen soğuduktan sonra ; krem şantiyi üzerinde yazıldığı gibi hazırlayıp pastamızın üzerine sürüyoruz.
* soğuyan çikolata sosumuzu da şantinin üzerine döküyoruz.ılık yada soğuk servis edebilirsiniz. Benim tercihim ılık olmasından yana :)

AFİYET OLSUN :) 







3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kimsecikler ağlamasın, pastalar da dahil... Hep gülelim olmaz mı?

    YanıtlaSil
  3. nasıl şahane bir görüntü bu böyle ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..