9 Kasım 2015 Pazartesi

AMERİKA'dan COLOURPOP KOZMETİK SİPARİŞİM

Merhabalar,
Kozmetik severler bilir,yaklaşık bir kaç aydır sosyal ortamda colour pops kozmetik rüzgarları esiyor.bu esintiden nasiplenmeyi delice istememle kolları sıvadım ve soluğu markanın internet sitesinde aldım :) 

Sonunu düşünmeksizin sepetimi doldurdum ama iş siparişi verme kısmına geldiğinde kargo gönderebilecekleri ülkeler arasında Fransa yoktu ve elbette Türkiye'de de :(

Pes mi edecektim haayııırr :))) hemen aracı firma arayışına girdim.aslında aracı firmayı araştırmaya giriştim demem daha doğru olur.çünkü, aklımda zaten bir firma vardı Shipito ! :) shippito hakkında bir çok forum okudum ve "sitede sepete attığım ürünleri biraz eleyerek" risk almaya değer buldum.yapılan hiçbir olumsuz yorum okumadım ama sonsuz da güvenemezdim.Shipito da paypal ödeme sistemi de olunca daha bir gönül rahatlığıyla 5$ karşılığında üyeliğimi gerçekleştirdim.bu ödeme aynı zamanda ulaşım ücreti olacaktı :) kargomun 5$ a amerikadan kapıma kadar geleceğini düşününce mevla devede tüy :D 

***Bilmeyenler için paypal güvenli ödeme şekli.ücretsiz olarak siteye üye olup kart bilgilerinizi ve adresinizi veriyorsunuz .sonrasında paypal ödeme şeklini kabul eden tüm sitelerde o seceneği kullanarak ödeme yapıyorsunuz.paypal kart bilgilerinizi vermeksizin sizin adınıza ödemeyi yapıyor***

Gelelim sipariş maceramın devamına ..( yalnız nasıl bütüttüm basit bir alışveriş olayını :D ) 

Shipitoya üyeliğimi gerçekleştirdikten sonra 2 mail aldım.ilki hesabımın oluşturulduğuna dair,ikincisi ise içinde beni hesabıma yönlendiren bir linkin olduğu bir mail.
o linke tıklayıp hesabınıza girince shipito nun size vermiş vermiş olduğu sanal adresi görüyorsunuz :) 

https://www.shipito.com/. Tıklanabilir linkini buraya bırakıyorum :) 




tebrikler artık amerikada sanal bir adrese sahipsiniz :)) bu adres aynı zamanda shipitonun depo adresi tabiki :)

Bu şu demek ; artık amerikadan sipariş ettiğiniz ürün için shipitonun size vermiş olduğu adresi kullanacaksınız.shipito da kargonuzu size getirecek.

21/10/15 tarihinde colourpop cosmetic ten verdiğim şipariş 26/10/15 tarihinde sanal adresime ulaşmıştı bile :) bunun içinde bir mail aldım.



mailde kargomu en fazla 180 gün depolarında tutacakları yazıyordu ve sevkiyata geçmeleri için gümrük beyannemesi ni doldurmalıydım.gümrük beyannemesinde koli içinde ki ürünün "eder" i ,nerden geldiği falan gibi klasik bir prosedür.formu doldurduktan sonra yeniden bir mail almıyorsunuz

Gümrük beyannemesini doldururken kargo türünü seçebiliyor ve isterseniz kolinizi sigortalayabiliyorsunuz.ben ekonomi ulaşım biçimini seçtim ve sigortaya gerek duymadım :) 

Mailde paketinizin bir de fotoğrafını gönderiyor Shipito "paketiniz elimizde ,ya gümrük beyannemesini doldurursunuz yada paketiniz ölür" :)))) der gibi .

Sonrasını beni instagramdan takip edenler bilir ;) paketim bugün 09/11/15 tarihinde sapasağlam elime ulaştı :) toplamda 3 hafta da rujlarıma kavuştum :)

Umarım yeterince açıklayıcı ve faydalı olmuştur yazım. Sipariş vereceklere kolay gelsin :)

Tişikkirler shipito  :) 

36 yorum:

  1. Bir yazıyı okurken neden bu kadar heyecanlanır insan? :)) Çok heyecanladım. :) Güzel ginlerde kullan canım.

    YanıtlaSil
  2. Ateş bizi çağırıyor :D

    YanıtlaSil
  3. Merhaba size bir sorum olacaktı. Bildiğim kadarı ile yurt dışı siparişlerinde kozmetik için ülkeye alınmama gibi bir durum söz konusu bununla ilgili bir bilgi verebilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , evet malesef türkiyeye kozmetik yasağı var.satıcıyla anlaşıp hediye yazdırarak, yada kargo üzerinde açıklama kısmına kozmetik yerine başka bi şey yazdırarak her türlü masum ilegal yolla bu işin üstesinden gelen kozmetik düşkünleri de var:) ama elbette risk.mesela herhangi bir gümrükte takılma olayına karşı çok büyük siparişler verilmez :)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Shipito size ürünü gönderirken ne kadar kargo ücreti verdiniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Evşen Hanım, 5$ karşılığında hem üye olmuş oluyorsunuz hem de ulaşım bedeli vermiş oluyorsunuz :)

      Sil
  6. Colourpop almanyada varmi acaba biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
  7. merhaba peki bu beş dolar aylık mı? Yani tekrar birşey almasanızda her ay 5 dolar veriyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,hayır aylık değil fakat her sipariş için 5$

      Sil
  8. shipitodan yardım istedim şimdi, liquid lipstickleri sıvı oldukları için standart ve en ucu z shippingle gönderemeyeceklerini söylüyolar :/ sen nasıl söyledin ki?

    YanıtlaSil
  9. shipitodan yardım istedim şimdi, liquid lipstickleri sıvı oldukları için standart ve en ucu z shippingle gönderemeyeceklerini söylüyolar :/ sen nasıl söyledin ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,benim 2. Kolim de yolda :) size nasıl öyle bişey dediler anlamadım doğrusu.

      Sil
    2. Fazla ürün sipariş ettiğinizde olabilir. Ne kadarlık ürün sipariş ettiniz

      Sil
  10. Merhaba. Shipito'dan sanal adresimi aldım ve Colourpop'tan o adrese siparişimi verdim. Shipito'yla herhangi bir iletişime geçmem gerekiyor mu şuan? Yani Türkiye'ye kozmetik girişinin yasak olduğunu belirtmem gerekiyor mu? Cevap verirseniz çok mutlu olurum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ve Colourpop'tan sipariş verirken direkt olarak o adresi verdim. Sipariş öncesi Shipito'yla bir bağlantı kurmam gerekiyor muydu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Shipitoya üye olurken zaten kendi adresinizi veriyorsunuz.artı olarak yapmanız gereken bişey yok şuan.3-5 iş gününde shipitonun deposunda olur siparisiniz.sonrasında size attıkları mailde hem kolinizin fotoğrafı hemde gümrük beyannemesi formu için bir link olacak.onu dolduracaksınız.umarım fazla bir sipariş vermemişsinizdir.aksi halde shipito artı ücret talep ediyor.sevgiler

      Sil
    2. Yok sadece 1 likit mat ruj aldım.

      Sil
  12. gümrük beyannemesindeki alana ne yazdınız acaba? Yani tamamen gerçek bilgilerimi dolduruyoruz 5 tane lipstick gibi? yoksa farklı şeylerde yazabiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet tamamen gerçek bilgileri yazdım.yüklü bir sipariş tavsiye etmem :)

      Sil
  13. Merhaba yüklü siparişte kasıt ne kadar:)hangi tutara kadar sıkıntı olmaz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela benim en son 46$ lık siparişim için,shipito sigorta ve kurye parası 16$ istedi benden.sipariş çok olunca koli büyüyor çünkü :)

      Sil
  14. Merhaba. Ben de sipariş verdim colourpoptan. Warehouse a ulaşmış bugün 3 far 1 lippie stick almıştım. Toplam 6.8 USD ödedim. 0.35 Ibm miş ağırlığı ama sizce normal mi mesaj atmama gerek var mı bunun için? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba , Bence ödediğiniz miktar normal :) ben en son 9$ a yakın ödedim ki çok daha az şey almıştım.ama kutu büyüktü.şimdiden hayırlı olsun :) umarım kısa sürede kavuşursunuz kolinize :)

    YanıtlaSil
  16. merhaba nolur acil cevap yazın, shipitodan ücretli aylık 10 dolar lık hesap mı yoksa ücretsiz hesap mı açıp devam ediyoruz ? kargoyu uyguna getirmeye çalışıyorum lüften yardımcı olun :'(

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, shipitoya 5$ karşılığında ilk giriş yapıyorsunuz. O 5$ da hesabınızda kalıyor.kargonuzun ağırlığına göre değiliyor shipitoya ödeyeceğiniz kargo miktarı.mesela 10$ sa tutar, içerde 5$ ınız olduğu için +5$ daha istiyor.umarım faydam olmuştur :)

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba shipito dan sanal adresimi aldım ve colourpop tan siparişi bu adres üzerine vericem, kolim shipito ya ulaştığında onlar da bana ulaşıcaklar sanırım değilmi? Öncesinde bi bilgilendirme yapılmıyor galiba. Birde üye olurken 5$ ödemeden üye oldum, shipito üyelik/kargo ücretini, bana kargomu yollarken mi alıcak acaba? Bi bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , evet aynen anlattığınız gibi.ayrıca evet size koliyi gönderirken taleb edilecektir.yani öncesinde yatırdığınız parada hesabınızda kalıyor shipito ordan çekiyor :) bilgilendirme söyle oluyor.shipitoyu app olarak indirirseniz, koliniz sanal adresinize gittiğinde de sizin adresinize postalandığında da bildiri alırsınız.aksi halde shipitonun web adresinden de görebilirsiniz.sevgiler

      Sil
  20. merhaba, bu konuda bisey sormak istiyorum. Amerikada bir kozmetik markasindan 100 dolarlik bi siparis versem, ama hediye olarak koliyi hazirlatsam (yani uzerinde fiyat yazmasa), bu bahsettiginiz site ekstra ucret alabilir mi yine de? (Uzerinde fiyat gormeyecek cunku). Ikincisi de, gumrukte bu kozmetik oldugu icin yine takilma ihtimali olacak degil mi? Acil bir siparis vermek istiyorum o nedenle fikriniz benim icin onemli. Tesekkurler simdiden.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Hatice, yukarda bir yerde de bahsetmiştim fiyat arttıkça shipitoya ödeyeceğiniz fiyatta artıyor malesef.yalnız bu kolinin ağırlığı ve büyüklüğüyle de alakalı.ve fakat sadece 1 ürün alacaksanız.ağırlık ve koli boyutu değişmediğinden fiyat artmaz belki ama içindekinin değeri fazla olduğu için yine de 5$ dolardan fazla talep ederler diye düşünüyorum.evet malesef gümrükte takılma riski her zaman var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabiniz icin cok tesekkurler. Yalnizca biseyi merak ediyorum, hediye olarak urunu paketlemelerini istersem, faturayi gormeyecekleri icin fiyati nasil anliyorlar? (Fiyati onlara iletmemiz gerekiyor mu?). (Sizi de sorularla rahatsiz ediyorum ama, istedigim biseyler var bir hesaptan almak istedim, 100 dolarlik seye bir 100 dolar daha ekliyorlar neredeyse. Tabi risksiz oluyor ama cok fazla :( ben de acaba bu siteyi kullansam mi diye dusunuyorum. O yuzden sormak istedim. Yardimlariniz icin tesekkurler tekrardan. )

      Sil
    2. Ben sadece 1 markadan bir cok urun siparis etmek istiyorum. Tek kutu yapiyolar. 100 dolar kadar tutacak urunler. Ama hediye opsiyonunu secip o sekilde bir ambalaj yaptirmayi planliyodum; hem bu sitede fazla ucret alinmaz hem gumrukte sorun olmaz diye. Ama tabi emin olamiyorum mantiksiz mi olur, cok mu riskli olur diye.

      Sil
  22. Rica ederim :)
    Dediğim gibi risk her zaman var.firmayla değilde gümrükle alakalı.siz ürünleri alacağınız firmaya hediye diye belirtseniz bile shipito size ürünlerinizin depoya geldiğine dair bir mail attığında doldurmanız gereken gümrük beyannemesinde zorunlu olarak fiyat bildirmek zorundasınız :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler. Peki o beyannamede gercek tutarin altinda bi fiyat belirtsem ne olur? Yani 100 dolar degil de, 50 dolar gibi? Olmuyor mu? (Bu arada o beyannamede urun icerigi soruyor mu? Soruyorsa kozmetik yazmak zorundayim degil mi?)

      Sil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..