30 Nisan 2016 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ CHIA PUDİNGİ


    Chia pudingini hindistan cevizi sütüyle daha çok seviyorum ama kalorisi normal sütle yapılandan tabiki daha fazla.onun için yapıp, azar azar tüketmek gerek.harika bir ara öğün.
       Gelelim tarife ;
    *1 su bardağı hindistan cevizi sütüne 3-4 tatlı kaşığı chia tohumu ekleyip bir iki tur karıştırın ve buzdolabına kaldırın.1-2 saatten bile az bi sürede jelleşip puding oluyor. 
(normalde sütle yapılan pudingte chia tohumları dibe çöküp birbirne yapıştığı için bi tekrar karıştırmak gerekiyor ama hindistan cevizi sütü yoğun kıvamlı olduğu için buna gerek yok)
   

   *Bir başka kupta tabana armut yada elma doğrayın.üzerine chia pudingi,isterseniz kenarlara çilek.üste tekrar armut ve çiğ badem filesi :) 

İstediğiniz meyvelerle tatlandırıp yiyebilirsiniz. 
           AFİYET OLSUN :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..