MALZEMELER
2 corba kasigi nisasta
2 corba kasigi un
1 litre süt
5 corba kasigi seker
1 corba kasigi tereyag/margarin
1 paket vanilya
1 paket krem santi
Kedi dili biskuvi
Muz
HAZİRLANİSİ
Karistirma tencerenize sütü,unu ve sekeri ekleyip,orta ateste cirpma teliyle karistirin.ayri bir yerde nisastanizi bİr miktar sutle eritip sonradan yavas yavas ekleyin. (Nisastayi direk koydugumuz zaman topaklanma yapiyor) bu arada kremayi karistirmayi ihmal etmeyin.koyulasinca ocagin altini kisin vanilyayi ve tereyagi/margarini ekleyin.tencerenizi ocaktan alip ılınmaya birakin.uzerinin kaymak olmamasi icin arada bir karistirmakta fayda var.kremaniz ilindiginda santinizi ekleyip blenderla homojen bir karisim elde edene dek cirpin.
Ayri bir kaseye kedi dillerini islamak icin sut ekleyin ve kedi dillerini sutun icinde hızlıca sadece bir tur donderip cam tepsinize dizin.uzerine ince bir tabaka kremanizi surup istediginiz sekil dogradiginiz muzla döseyin ve kalan kremayi da tekrar uzerine dökün.
Ve sogumasi icin buz dolabina koyun.uzerini isterseniz rendelenmis cikolatayla,isterseniz hindistan ceviziyle susleyin.
** tavsiyem bir gun buz dolabinda beklemesinden yana.
** isterseniz margarin yada tereyag kullanmayabilirsiniz
** cam tepsi yerine cup ta tercih edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..