26 Ocak 2014 Pazar

MİNİ KÖSTEBEK PASTA


Merhaba hanimlar,
Bir ara oldukca moda olan fakat benim bir turlu ilgimi cekmeyen kostebek pastayi yapmisligim olmazsa olmazdi... Yalniz ben kucuk porsiyonlar halinde yapmayi daha uygun buldum ve cok begenildi

...hemen yapilisina gecelim..

Yapmaya kekinden basliyoruz.

Kekin malzemeleri;
3 yumurta
1 su bardagi seker
paket vanilya
1 su bardagi süt
Yarim su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
2 su bardagi un
2 tepeleme corba kasigi kakao

•• yumurtalari,sekeri ve vanilyayi beyazlasana kadar cirpin.diger malzemeri de ekleyip cirpmaya devam edin.yagli kagit serdiginiz firin tepsisine hamurunuzu dokup 180 derecede pisirmeye birakin..

Kekiniz piserken kremasini hazirlama baslayin..

Krema Malzemeleri;

1 litre süt
1 su bardagi un
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
50 gr tereyag
1 paket sade krem santi
Damla cikolata
Muz (ben eklemedim ama dilerseniz mini kostebeklerin icini oyduktan sonra once muz koyup sonra kremayla kapatabilirsiniz )

•• sutu,unu,sekeri ve vanilyayi karistirma tencerenize alip koyulasana kadar cirpma teliyle karistirarak pisirin.koyulasinca tereyagini ekleyin.topaklanma olursa homojen bir kivam elde edene kadar mikserle cirpin.kremaniz ılıdıktan sonra krem santiyi ekleyip cirpin.ardindan damla cikokatalarinizi ekleyip kasikla karistirip buz dolabina koyun ( burada ki amac kremayi sogutmak degil sadece biraz toparlanmasini saglamak)

Pismis olan kekin de biraz ılımıs olmasi gerekiyor...

Ardindan kekinizden cay bardagi,su bardagi yada herhangi bir kalipla yuvarlaklar elde edin ve kalan hamurlari un kivamina gelene dek robottan gecirin. 

Fotografta kekin alt ve ust bolumunu belli etmek icin bir kac tanesini ters cevirdim.cunku oyma islemini kekin parlak olmayan alt kismindan yapacagiz...

Yuvarlaklarinizi cay kasigi yardimiyla kenarlardan 1er cm kalacak sekilde ortasini oyun 

Dibine yukseklik yapmayacak sekilde muz dilimleyip koyun. kremanizi doldurun ve kenarlarina yayin..
Un haline getirdiginiz hamuru elinizle alip alip pastanizin uzerine hafif bastirarak ve kremasi gorunmeyecek sekilde ust tarafini tamamen kaplayin.

***kesinlikle benim gibi pastanizi ters cevirip hamura bulayim demeyin krema yerle yeksan oluyor :) 

Butun pastalari ayni sekilde tamanlayin..ilk bir kac taneden sonra eliniz pratiklesiyor..evet biraz zaman aliyor ama yaptiginiza degiyor :) 
        AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..