16 Nisan 2014 Çarşamba

HASANPASA KÖFTE


Merhaba hanimlar,

Bu postumda size "hasanpasa kofte" tarifini vermeye calisacagim.cunku bazi malzemeleri tamamen goz karari koydugumdan ancak ortalama olculeri verebilecem.



Malzemeler (köftesi icin)
250-300 gr dana kiyma
1 orta boy sogan
1 buyuk dis sarimsak
1 yumurta
Yarim cay bardagi kadar sivi yag (dana eti kullanmiyorsaniz gerek yok)
2 corba kasigi dolusu galeta unu
1 corba kasigi irmik
1 cay kasigi kara biber
2 cay kasigi kimyon
Tuz


Sosu icin;
1corba kasigi domates salcasi
1 su bardagi su
Tuz

Puresi icin;
Ben hazir pure kullandim ama kullanmak istemeyenler,  3-4 adet patatesi soyup bir cay kasigi karabiber ve bir miktar tuzla kaynatin.yumusayan patateslerin suyunu dibinde az miktar su kalacak sekilde suzup,1 su bardagi sutu azar azar ilave ederek blender dan gecirin,1 corba kasigi tereyag da ekleyip homojen bir kivam elde edene kadar blenderla cirpmaya devam edin.

Hazirlanisi; 
Yogurma kabiniza kiymanizi alip sogani ve sarmisagi rendeleyin.diger tum malzemeleri de ekleyip 5 dk kadar yogurun.

•••köfteyi yogurdugunuzda civik bir hamur olduysa biraz daha galeta unu ekleyin

Kofte hamurunuzdan ceviz buyuklugunde parcalar alarak yuvarlayip sonra bas parmaginizla ortasina cukur acin ve yagladiginiz cam tepsiye yerlestirin •••eger kuzu kiyma kullaniyorsaniz yada yagli bir kiyma daha buyuk parcalar koparin cunku pisince kuculur.





Koftelerinizi 20dk 200 dereceya yakin bir ayarda pisirin.sonra iclerini patates puresiyle doldurun,uzerine dilim yada rende kasar ekleyin ve salcali sosunu hazirlayip dibinden cam tepsinize dokun.koftelerin uzerinde gezdirmeyin.




Kasarlar eriyene kadar bir sure daha fiinda pisirin ve "hasanpasa kofte"leriniz hazir..hic bu kadar detayli gorundugune bakmayin inanin cok pratik bir tarif.ve cok cabuk oluyor.
           AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..