Dakikalarca kaynatmaya,kaynarken köpük almaya baş kaldıran tarif :) reçel canavarları için hemen yap ye türünden ...
*1 kg çilek
*1 kg şeker
*3-5 adet limon tuzu
*1 çay kaşığı tereyağ
Çilekler oldukça büyüktü ve çocuklara yeme kolaylığı açısından küçük parçalara böldüm.siz arzu ederseniz tüm pişirin..
İçine koyulan tereyağ reçelimiz pişerken köpürmesini engelleyecektir.
NASIL YAPIYORUZ;
*Temizleyip yıkadığımız çilekleri dibinde kalan suyuyla birlikte,tereyağını da ekleyerek ocağa alıyoruz.
*kaynamaya başladıktan itibaren sadece 7 dk o şekilde pişiriyoruz.
*şekerimizi ilave ediyoruz.tüm şeker eriyip tenceremiz her yerden kaynamaya başladıktan itibaren sadece 7 dk kaynatıyoruz.
*bu esnada limon tuzumuzu ekliyoruz.
*7 dk sonra reçelimizi ocaktan alıyoruz.
Konserve yapar gibi kavanozlara sıcak sıcak doldurup ters çevirebilirsinz.böylece bittikçe açıp taze taze tüketirsiniz...
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..