Bu sırada aynı anda fotoğraf çekimlerinde ne giydirmeliyim derken ,file bademleri uygun gördüm.
Hadi başlayalım...
NE GEREKLİ;
(Tabanı için)
Speculoos yerine 2 paket burçak bisküvisi olabilir yada sadece pettite beurre le de yapabilirsiniz.
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
(Kreması için)
1 lt süt
8 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı irmik
125 gr marcarpone ( olmasa 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ)
Bir vanilya özütü ( toz vanilyada da olur)
(Karamel sosu için)
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1, çay bardağı su
1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı su
(Dekor için )
Yeteri kadar file badem
NASIL YAPIYORUZ;
(Taban)
*bisküvilerimizi rondodan geçirip erittiğimiz tereyağıyla karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbımızın dibine el yordamıyla taban oluşturup buz dolabına bırakıyoruz.
(Krema)
*Tenceremizi ocağa alıp sütü,şekeri,irmiği ekliyoruz
*eğer vanilya özütü kullanacaksak ; vanilyayı boydan boya yarıp bıçağın ucuyla içini sıyırıp kremaya ekliyoruz.toz vanilya kullanacaksanız kremanız kıvam aldıktan sonra ekleyin.
*kremamız yoğunlaşıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz
*oluşturduğumuz tabanın üzerine kremamızı döküp ılıdıktan sonra buz dolabında soğumaya bırakıyoruz.
(Karamel sos)
*şekeri küçük bir tencereye döküp kısık ateşte eriyip kahverengi olana kadar pişiriyoruz.
*1,5çay bardağı suyu dikkatlice döküyoruz ( şeker katılaşacak panik olmayın tekrar erir :)
*nişastayı 1 su bardağı suda eritiyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
*karamel sosumuz kıvam alana kadar pişiriyoruz.ortalama 10 dk içinde hazır olacaktır.
*karameli bir kavanoza koyup ihtiyaç oldukça; pastalara dondurmalara sos olarak kullanabilirsiniz.
*file bademi yanmaz tavada biraz kavurup kullanınca çıtır ve leziz oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..