Diyettekilere,hafif şeyler yemeyi sevenlere, kabak sevenlere harika bir öneri :)
Kabagın aslında bir meyve olduğunu biliyor muydunuz? Tamam kabağı anlarım da domatesi hala aklım almıyor arkadaş.sırf meyve gibi de tüketildiği için mi meyveymiş yani.kim akşaları tv izlerken domates soyar ki :))) herzaman ki gibi konuyu yeterince dağıttığıma göre toparlamakta yine bana düşer.şurda aşırı basit bir tarif verecem destan yazdım.
NELER GEREKLİ
Küçük bir kabak yada büyükse yarısı
Küçük boy soğan
Bir tutam şeker
Abartısız bir iki damla zeytinyağı
1 yumurta
NASIL YAPIYORUZ
Önce yumurtayı haşlanması için ocağa koyun
Kabakları ve soğanları çok ince yada küçük olmayacak şekilde istediğiniz gibi doğrayın ve bir tutam şekerle bir iki çevirip karamelize edin.ardından zeytinyağıyla biraz kavurun ama tamamen yumuşamasına izin vermeyin.
Üzerine bir haşlanmış yumurtayla servise hazır işte :)
İstediğiniz baharatı kullanabilirsiniz.diyettekiler tuz ve şeker kullanmasın :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..