24 Nisan 2016 Pazar

ŞEKERSİZ DİYET DONDURMA


   Diyet yaparken en çok tatlı yememek mi sizi zorluyor , benim gibi dondurmaya dayanamıyor musunuz! İşte size şeker ilavesiz nefis ve sağlıklı ev yapımı dondurma ;) daha doğrusu bi kaç dondurma :)) çünkü bi kaç alternatif sunacam ....

    İlk olarak temel ihtiyacımız 2 adet muz..önceden derin dondurucuya koyulmuş olmalı.sakın soyup koymayın kesinlikle aynı sonucu alamıyorsunuz.

   *Dondurulmuş muzu soymak biraz zor oluyor bunun için bir bıçaktan yardım almak zorundasınız.aman dikkat soyarken elinizi kesmeyin. Sonra bir kaç parçaya kesip blenderda parçalayın.mutfak robotu da olur..veee işte dondurmanız hazır.arzuya göre tarçın da ekleyebilirsiniz.
   *bir diğer alternatif biraz daha kalorili.muzu robottan geçirirken içine 2-3 parça, sıcak suyla yıkayıp doğradığınız kuru incir de ilave edebilirsiniz :) 

    *son olarak , muzlu ve incirli dondurma hala robottayken içine 1 yemek kaşığı kakao ve 1 çay bardağından biraz daha az soya sütü yada yarım yağlı süt ekleyip çırpın ve tekrar dondurucunuza kaldırın.istediğiniz zaman çıkartıp gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz şekersiz ve süper sağlıklı dondurmanız hazır :) 
           AFİYET OLSUN :) 



2 yorum:

  1. benim gibi muz aşıklarına harika bir tarif oldu bu:) çok teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..