14 Kasım 2017 Salı

PEYNİR YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

    

    Seelaaammm,
Daha önce defalarca kez peynir yaptığım halde dikkat edilmesi gereken bazı hususları belirtmediğimi farkettim.aman sakın aklınıza püf noktalar falan gelmesin söz konusu tarifse herşeyi yazarım:) ve bunun için ayrıca bir yazı yazmak istedim.
      Öncelikle peynir yapacağınız sütü aldığınız kişiden emin olun.şöyle ki; eğer bir iki ineği olan mahalle sütçüsünden süt alıyorsanız büyük ihtimalle ineklerini devlete bildirmediği için doğal olarak inekler sağlık kontrolünden geçmiyordur.Duyduğum kadarıyla çiflik sütü satıcılığı türkiyede yayılmış durumda :) bu çok iyi.emin olduğunuz sütü alıp eve geldiniz.şimdi top sizde.
      Kaynattığınız tülbentle sütünüzü mutlaka süzün.Makineyle sağılmış sütten bile ineğin kılı bile çıkıyor malesef.
      Peynirinizi süzdüreceğiniz bezi de kaynatın ve mutlaka bir tencerede mayalayın.sakın plastik içinde peynir yapmayın.fermante olurken plastikle etkileşime gireceğinden asla sağlıklı olmaz.ilk peynir deneyimimi 20-25 kilo sütle yaptığım ve cahiliye dönemimde olduğum için sütün geldiği plastik kovanın içinde sütümü mayalayıvermiştim :( 
     Söyleyeceklerim bu kadar yapacaklara kolay gelsin ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..