7 Ocak 2018 Pazar

LİMON KREMASI

  Merhaba, 
Size gerek dondurmaların üzerine sos olarak,gerek tartlarınızfa kullanabileceğiniz gerekse cheesecakelere sos yapabileceğiniz harika bir limon kreması tarifim var



Neler gerekli;
2 limon
75 gr şeker (4 yemek kaşığı) 
2 küçük yumurta
5gr nişasta (1 çay kaşığı dolusu)
7gr tereyağ

Nasıl yapıyoruz;
Tereyağı hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alıp karıştıyoruz
2 limondan birinin yarısını rendeleyip 2sinin de suyunu sıkıp ekliyoruz(pürüzsüz bir kıvam için sıktığınız limon suyunu tel süzgeçten geçirmenizi tavsiye ederim) ve mutlaka karıştıma teli kullanın.
İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye alıyoruz.aynu zamanda karıştırmaya devam ediyoruz.kısa sürece koyulaşacaktır zaten.ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz.kabuk bağmalasını engelleyecek ve tam anlamıyla krema kıvamı kazandıracaktır.inanın öyle lezzetli ki favorileriz arasına girecek.   

                          Görüşmek üzere^^

*NOT: malzemeyi 2 ye katlayabilirsiniz.bu takdirde yumurtayı 1 arttırın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..