13 Aralık 2018 Perşembe

LİMONLU KEK

 

   Merhaba, 
   Pasta ve türevlerine limon dahil olunca sizce de enfes olmuyor mu? Limonun o aykırı tadı nasıl da uyum sağlıyor girdiği keke, cheesecake , kremalara ...

   Limonlu kek yaptım en basitinden... tarifi blogumda yer almalıydı.Leziz ve hafif. Bir de glazür eklendik mi üzerine , hmmm .. çok yakışıyor çok.

NELER GEREKLİ
* 3 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 kutu (200ml) krema
* 1 limonun rendesi
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı un (kullandığım bardak 220ml)

GLAZÜR İÇİN
* 3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
* yeteri kadar limon suyu

NASIL YAPIYORUZ
* yumurtaları, şekeri ve vanilyayı 5-6 dk mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
* kremayı ekleyip yeniden çırpıyoruz.
* elediğimiz kabartma tozu ve unu da ekleyip spatulayla karıştırıyoruz. Ve terağıyla yağlayıp unladığımız kalıba döküyoruz 
* 175 derecede 30-40 dk pişiriyoruz.



GLAZÜRÜ  kek piştikten sonra yapın. 
* pudra şekerini bi kaba alın ve kontrollü olarak limon suyu ekleyerek karıştırın bir yandan. Ve direkt kekinizin üzerine dökün. Kısa sürede sertleşecektir





       Denerseniz yorumunuzu burada yada instagramda benimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen :) instagram da “ evdekimadamm” ım.    
         
                     AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..