28 Aralık 2018 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGU KREMALI KÖSTEBEK PASTA




     Birthday cake !!  “hiç köstebek pastadan doğum günü pastası olur mu?” Demeyin. Oldu bile. çokta güzel oldu. Yani kalabalık bir doğum günü değilse, show yapmaya gerek yok dedim kendi kendime. Pasta yerken kek yemekten çok kremasını sevenler beri gelsin o zaman. Hatta şöyle söyleyim, hindistan cevizi dolgulu pasta sevenler bir tık daha yanaşsın😌

     ***Kek tarifini Nefis Yemek Tariflerine ait..

    Dün eşimin doğum günü için yaptım bu pastayı. Nefis oldu. Şimdi size iki krema alternatifi sunarak anlatacağım. Çünkü Türkiye de mascarpone kreması bulmak zor biliyorum. Üstelik pahalı. 

    Anlatımın uzun olması gözünüzü korkutmasın. 2 ayrı krema tarifi olduğu için yazı uzun. İananın çok pratik.Lafı fazla uzatmadan, 2 krema alternatifli tarifime geçiyorum. 


NELER GEREKLİ (keki için) 

3 yumurta

1 su barağı şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ (hindistan cevizi yağı yada istediğiniz herhangi bir sıvı yağ)

1 paket vanilya 

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı dolusu kakao

2 su bardağı un ( bardağım 220ml)

4 büyük muz


NELER GEREKLİ (mascarpone kreması için)

500 gr mascarpone

70-80 gr pudra şekeri (ölçülü ekleyin, size yeterli geldiği yerde durun, yada az gelirse daha çok ekleyin)

160-180 ml sıvı krema ( 1 kutu krema 200 ml. Hepsini kullanmayın)

1 paket vanilya

1,5-2 su bardağı hindistan cevizi rendesi


NASIL YAPIYORUZ

*fırınızımı 170 dereceye ayarlıyoruz

*yumurta aklarını yarım su bardağı şeker ve bir fiske tuzla koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz.

*ayrı kapta yumurta sarılarını yarım su bardağı şekerle, şeker eriyene kadar çırpıyoruz

*sütü ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

*yağlı kağıt serdiğimiz 26 cmlik kelepçeli kalıba hamurumuzu döküp 170 derecede pişiriyoruz. Yaklaşık 45 dk da pişiyor. 30 dk sonra pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

*unu, kabartma tozunu , vanilyayı ve kakoyu da ekleyip çırpmaya degam edelim.

*çırptığımız yumurta aklarını hamura 2 seferde dahil edip spatula yardımıyla alttan yukarı doğru ve sadece tek yönde, söndürmeden karıştırıyoruz.

*yağlı kağıt serdiğimiz çember kalıba döküp,fırında pişmeye bırakıyoruz.


Kremasını hazırlamaya başlayalım;

*Mascarpone u çırpma kabına alıp çırpıyoruz

*sıvı kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (ben bu işlemi ,öncesinde buz dolabında beklettiğim inox bir çırpma kabında yaptım)

*şekerini ve vanilyasını ekleyip iyice çırpıyoruz. Krem şanti kıvamı alıyor.

*hindistan cevizi rendesini ekleyip spatulayla homojen olarak tüm kremaya karıştırın.


Tamamlama ;

*pişen kekimiz soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp, kenarlarından bıçak yardımıyla daire çizin. Ve içinde bir havuz oluşturun.artan keki elinizle ufalayın. Köstebeğin kumları olacak :)




Oluşturduğunuz havuza muzlarınızı yerleştirin ve kremayı; muzların araları da dolacak şekilde, bombeli olarak üzerine yerleştirin..son olarak ufaladığınız kekleri üzerine serpin, hatta elinizle bastırarak kremaya tutunmasını sağlayın.pişmeyen krema kullandığımız için 1-2 saat buz dolabında dinlenmesi yeterli





ALTERNATİF 2. DOLGU KREMASI İÇİN

NELER GEREKLİ 

1 litre süt

1 su bardağı un

1,5 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

50 gr tereyağı

1,5- 2 su bardağı hindistan cevizi


NASIL YAPIYORUZ
*sütümüzü sos tenceremize alıyoruz
*hindistan cevizi rendesi ve tereyağı hariç tüm malzemeyi ekleyip, çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra ocağa alıyoruz.
* koyulaşınca ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz. Biraz ılındıktan sonra hindistan cevizi rendesini ekliyoruz. Ve bu kremayla pastamızı dolduruyoruz.

DİLERSENİZ ALTERNATİF KREMAYA  soğuduktan sonra 250 gr mascarpone ve 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri ekleyip mikserle çırpabilirsiniz. Lezzet 10 kat level atlıyor :) 




UMARIM YAPAR VE BEĞENİRSİNİZ :) instagram da da evdekimadamm ım beni oradan bulabilirsiniz. Öpücüük!! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..