3 Haziran 2013 Pazartesi

PATLICANLI PILAV


Merhaba benim gibi pilav delileri,pilavin hic bir turlusune hayir diyemeyenler ve patlican severler...bu tarif tam bizlik..ustelik basli basina bir ana yemek...!


NELER GEREKLI (4 kisilik)

3 orta boy patlican
1 su bardagi haslanmis yada konserve nohut
2 su bardagi pilavlik pirinc
250-300 gr dana yada kuzu kusbasi
3.5 su bardagi su /tavuk yada et suyu
50 gr tereyag

***et yerine tavukta kullanabilirsiniz.ikisini de deneyen biri olarak ikisinin tadi ayri harika oluyor...)

NASIL YAPIYORUZ;

Oncelikle tercih ettigimiz et ya da tavugu haslama tencerimize alip tuz-karabiber ekliyoruz.(duduklu tencere tavsiye ederim) 
O haslana dursun,biz patlicanlarimizi pijamali soyup ve kup kup dograyip kizartiyoruz.
Etler yada tavuklar da haslandiysa genis pilavlik bir tenceremizin en altina nohutlari yayalim.uzerine etlerimizi,onun uzerine kizarmis patlicanlari en uste pirincleri yayiyoruz.


suyunu dokup uzerine tereyaglarini parca parca koyduktan sonra tuzunu da ekleyip pismeye birakiyoruz .kaynadiktan sonra kisik ateste pisirmeye devam edelim,gec pisen bir pilavdir.suyunu cektiginden emin olduktan sonra pilavi 5-10 dk demlenmeye aliyoruz.

Tenceremizden daha buyuk bir servis tabagina pilavimizi ters ceviriyoruz.

***benim tavsiyem mesela bu pilavi misafirlerinize sunacaksaniz misafiriniz gelene kadar tencereniz servis tabaginda ters olarak kalsin hemen kaldirmayin.pilavimiz ne kadar demlenirse o kadar guzel olacaktir..

***arzuya gore malzemeleri azaltip cogaltabilirsiniz.

                                              AFIYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..