22 Mayıs 2013 Çarşamba

MERCIMEKLI BULGUR PILAVI

Bilenler bilir Adananin meshur mercimekli bulgur pilavi...pilav deyip gecmeyin,tek basina misafir agirlar.hele yaninda nar eksili coban salatayla...ben ne zamandir beyaz bulgurla yapiyordum ama inanin esmer bulgurun yesil mercimekle bulusmasindan verdigi tadi vermiyomus.benim islanmis mercimegim her daim buzlugumda elimin altindadir.gerek corbalar icin gerekse mercimekli pilav icin her daim hazir.

HAZIRLANISI

1 su bardagi bulguru ve bir miktar yesil mercimegi (mercimek bir gece onceden islanmis olmali) pilav yapacaginiz tencereye koyun.uzerine biraz sivi yag ve arzu ettiginiz kadar tereyag ekleyin.2-2.5 su bardagi kaynamis suyu uzerine dokup ocagin altini yakin.tuzunu ekleyin.arzuya gore et yada tavuk suyuyla yapilabilir.

afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..