9 Kasım 2013 Cumartesi

AFYON LOKUMU


MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardagi un
1/2 (yarim paket) margarin yada tereyag
1su bardagi toz seker
1paket krem santi

*** fındık ,ceviz , damla cikolata ,muz (sizin isteginize kalmis..)

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye sütü,unu ve sekeri ekleyip cirpma teliyle kaynayana kadar karistirin.krema koyulaştıgında margarini/tereyagini ekleyin.en son ocaktan alinca da vanilya yi ekleyip karistirin.kremanizda topaklanma olursa mikserle cirpin.
Diger taraftan firin tepsinizin tabanini bol hindistan ceviziyle döşeyin ve kremanizi tum tepsiyeye yayilmasi suretiyle tepsinin enine yada boyuna ince şeritler halinde gidis gelis yaparak yavasca dokun.aksi halde  KREMAYI DİREK TEPSİNİN ORTASİNA dökerseniz hindistan cevizleri kenarlara dogru itilip kremanin altinda kalmayacaktir.
Tepsiye dökülen kremanız ılındıktan sonra buzdolabinda sogumaya birakin.iyice soguyup dondugundan emin olun.bunun icin yaklasik 1-1,5 saat yeterli.
Krem santinizi uzerindeki hazirlanma talimatina gore hazirlayin.
Kremaniz soguduktan sonra krem santinizi uzerine yayip spatul yardimiyla duzeltin ve ustune istediginiz ; dövülmus finfik, ceviz,damla cikolata,muz (yada hepsi) serpin..
Tum tepsiyi rulo hale getirmek zor olacagindan kremayi 3 esit parcaya bolup öyle rulo yapin...ve tekrar sogumak uzere buzdolabina birakin...
                Afiyet olsun❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..