18 Kasım 2013 Pazartesi

POFUDUK HAMURLAR

Malzemeler

1 kase yogurt
1 adet yumurta;
1 paket kabartma tozu
un, tuz

Hazirlanisi

Tüm malzemeleri karistirarak ve alabildigince un ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur olusturun.
Hamuru oklava yardimi ile çok ince ve çok kalin olmayacak sekilde (yaklasik yarim cm kalinliginda) açiniz.
actiginiz hamurlara istediginiz sekli verin(ben su bardagiyla kalip cikardim) ve kizartin... (tavsiyem firitozu kizartma tenceresi olarak kullanmaniz.cunku firitozde yagin sicakligi esit kaliyor) o kadar hafif ki yagda kizarmis oldugu akliniza gelmiyo..yaninda peynirle.ramazanda sahurda,ramazandan sonra kahvaltilarda....hemde cok tok tutuyor..
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..