29 Ocak 2015 Perşembe

KREP

 


     Krep bizim evin vazgeçilmezidir.sürekli yaparım ve öğün aralarında çocuklar yemeye bayılır.üsteli streç filme sarıp hava almasını önleyerek 3 gune kadar muhafaza edebilirsiniz..

   Portakal çiçeği aroması krebe çok yakışıyor. Hatta ben artık vanilya aroması kullanmayıp sadece portakal aromasıyla yapıyorum.




  

NELER GEREKLİ;
250gr un
450ml süt
4 yumurta
50gr eritilmiş tereyag
2 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya aroması (yoksa 1paket vanilya)
2 tatlı kaşığı kadar portakal çiçeği aroması (olmasada olur) 

NASIL YAPIYORUZ;
*yumurta ve şekeri çırpın
* tereyağını eritip sıcak olmaması kaydıyla onu da ekleyin
* unu eleyip dahil edin çırpmaya devam edin. 
*son olarak sütü ve aromaları ekleyip hamuru inceltin. 
#Krep tavanızı ilk etapta çok az sıvı yag ile yaglayabilirsiniz.
#İyice isinmış tavamıza yarım kepçe kadar döküp, tavayı dairesel hareket ettirerek hamurun tüm tavaya yayılmasını sağlıyoruz.
#orta ateşte pişiriyoruz.
#spatulayla kenarını kaldırarak yada tavayı ileri geri hareket ettirerek (krep tavadan ayrılıyorsa) pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.
  
Merak edenler için asla yumurta kokmuyor.aksine evin içine mis gibi aroma kokuları yayılıyor.
      
                           AFİYET OLSUN :)

Sunum önerisi:
Kreplerin içine nutella sürüp muzla sarabiliriz :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..