29 Ocak 2015 Perşembe

KREP

  

Krep bizim evin vazgeçilmezidir.sürekli yaparım ve öğün aralarında çocuklar yemeye bayılır.üstelik microdalga fırında 3 gune kadar muhafaza edebilirsiniz..
   Yalnız bugüne kadar hep göz kararı yaptığımdan blogumda asıl yer alması gereken tarifin postunu geciktirdim.
  

                              
        

NELER GEREKLİ;
250gr un
450ml süt
4 yumurta
50gr eritilmiş tereyag
2 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya aroması (yoksa 1paket vanilya)
2 tatlı kaşığı kadar portakal aroması (olmasada olur) 
 
NASIL YAPIYORUZ;
*unu karıştırma kabına alıp yumurtaları teker teker kırıp çırpma teliyle karıştırıyoruz.
*toz vanilya kullanacaksak bu asamada ekleyip çırpmaya devam
*eritilmiş tereyağını ekleyip tereyağı tüm hamura yayılana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
* ardından sütü azar azar ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz.
*eğer sıvı aromalar kullanacaksanız bu aşamada ekliyoruz.

#Krep tavanızı ilk etapta çok az sıvı yag ile yaglayabilirsiniz.
#İyice isinmış tavamıza yarım kepçe kadar döküp, tavayı dairesel hareket ettirerek hamurun tüm tavaya yayılmasını sağlıyoruz.
#orta ateşte pişiriyoruz.
#spatulayla kenarını kaldırarak yada tavayı ileri geri hareket ettirerek (krep tavadan ayrılıyorsa) pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.
  
Merak edenler için asla yumurta kokmuyor.aksine evin içine mis gibi aroma kokuları yayılıyor.
      
                           AFİYET OLSUN :)

Sunum önerisi:
Kreplerin içine nutella sürüp muzla sarabiliriz :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..