7 Ocak 2015 Çarşamba

ORJİNAL TİRAMİSU

  Rövaşta olan şeyleri en son yapmak gibi bir huyum oldugundan tiramisuda bundan nasibini aldı.benim gibi kahve delisi bir kadının bu tarifi de bu kadar geciktirmesinin elbette mantıklı bir sebebi var..
  Şöyle ki; tiramisu kremasında bulunan bol yumurta ve o yumurtaların kokma endişesi.yalnız sizitemin ederim zerre yumurta kokusu olmuyor...
Yapım şekli ve reçetesi için o kadar çok video izledim ki; sonunda derleme bir tarif çıkardım.bazı tariflerde yumurta buhar tenceresinde pişirildi,kimi tariflerde badem likörü ,kimi tariflerde kırmızı sarap kullanıldı...krema ekleyenleri de gördum :D 
  Şimdi hiç darılmaca gücenmece yok tiramisu kedi dili ve mascarpone la yapılır.öyle keki granul kahveyle ıslatmakla olmuyor.hiç kusura bakmayın o zaman onun adı tiramisu değil kremalı pasta olur.
 Mascarpone yerine labne peyniri de olmaz çünkü bize bir peynir türevi değil,kaymak lazım.şarküteri kaymağı belki biraz maliyetli olur ama marketlerde satılan kaymaklardan kullanabilirsiniz.


                        

NE GEREKLİ;
5 yumurta
1 paket vanilya
100 gr esmer şeker (beyaz da olur) (1su bardağından 2 parmak eksik)
500 gr mascarpone
400 gr kedi dili bisküvi

Kedi dilini ıslamak için;
350-400 ml su 
3,5 tatlı kaşığı dolusu granul kahve (nescafe falan)
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için ;
Kakao

NASIL YAPIYORUZ;

İlk etapta kedi dilini ıslayacağımız kahvemizi sıcak suyla hazırlayıp ılınmaya bırakalım.

*Yumurtaların beyazlarını bir çırpma kabına,sarılarını da başka çırpma kabına alıyoruz.
*beyazını kar gibi olana dek çırpıyoruz
*sarılarına ;şekeri,vanilyayı ekleyip (beyazlarını çırptığınız mikser ucunu kullanın hiç onemli değil) seker ve vanilya eriyene kadar çırpıyoruz.mascarpone u da ekleyip homojen bir krema elde edene kadar çırpımaya devam ediyoruz.
*bu aşamada mikseri kenara bırakıp,kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını kremaya dahil edip spatulayla tek yönden alt üst ederek karıştırıyoruz.iyice karıstırmak ve fakat yumurta aklarını 
söndürmemek esas olan.



*kedi dilini kahveye içinde bir tur döndürüp cam tepsiye tek sıra diziyoruz.
*tüm alt tabanı bu şekilde tamamlayıp üzerini kremanın yarısını kullanarak kaplıyoruz.
**aynı işlemi bir kez daha yapıp üzerini kalan kremayla kaplıyoruz.

En az 2 saat buz dolabında beklemeli.
Kakaosunu servise hazırlarken ekleyebilirsiniz

LEZZET GARANTİLİDİR,AFİYET OLSUN..! 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..