26 Aralık 2014 Cuma

SUSAMLI AÇMA

    Hamur işleri kış aylarının vazgeçilmezi :) özellikle açmalar..istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz;isterseniz peynirle,isterseniz kahvaltılık çikolatayla...çoçuklar bayılıyor.dökülmemesi için susam kullanmayabilirsiniz... 

                       

NE GEREKLİ;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı tuz
5 tepeleme tatlı kaşığı şeker
1 paket (42gr) yaş maya
6-6,5 su bardağı un

 Üzeri için pekmezli su ve kavrulmuş susam.

NASIL YAPIYORUZ;
*su ve sütle hamur yoğurma kabında  mayayı iyice erittikten sonra sıvı yağ ve kuru malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
*1saat mayalanmaya bırakıyoruz
*mayalanan hamurdan mandalına büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.


Fotoğraftaki gibi şekil verip yaglı kağıt serilmiş fırın tepsisineyerleştiriyoruz.



   
Üzerine pekmezli suyunu ve susamını eklemeden önce yarım saatte tepside mayalandırırsanız hamurunuz puf puf oluyor :)

*180 derecelik fırında pişiriyoruz..
        
            AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..