20 Mart 2015 Cuma

HERBİŞEYLİ KEK :)


    Kekler ..kadınların kurtarıcısı..!
arkadaş arayıp "geliyorum" diyene kadar şipşak çırpılıp fırına verilir.çay demlenene kadar evi mis gibi kek kokusu sarar bile.. Vereceğim malzemelerin elinizde olmasına gerek yok aslında.evinizde ne varsa kullanabilirsiniz.demem o ki ;kalmış tek tük meyvelerden harika bir kek elde edebilirsiniz :) ve size garanti veriyorum bir dilim asla yetmeyecek ( burası tehlikeli işte ) :))) 

Hadi başlayalım 


                   

NELER GEREKLİ; 
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
1 pk vanilya
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı dolusu tarçın
1 portakal kabuğu rendesi
1 elma,1 havuç rendesi
* 1/2 çay bardağı yaban mersini
* 1/2 çay bardağı kuru üzüm ( haşlanmış ) 
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Arzuya göre 175 gr beyaz çikolata (üzeri için)

NASIL YAPIYORUZ;
1) şekeri vanilyayı,tarçını ve yumurtaları beyazlayı şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
2) sıvı yağı,sütü ve unu kabartma tozuyla birlikte ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz.
3)portakalın kabuğunu,havucu ve elmayı rendeleyip hamura eşit olarak yayılmasını sağlayarak çırpmaya devam ediyoruz.
4)cevizi,yaban mersinini ve kuru üzümü de ekleyip bu kez spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
5)kek kalıbımızı önce tereyağ yada margarinle yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıbımıza döküyoruz
6)175 derecelik fırında pişiriyoruz.
** benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı üzerinde gezdirip kekinizi şımartabilirsiniz :)

                AFİYET OLSUN :) 



                   
  

** kuru üzümleri ve yaban mersinlerini haşlama sebebimiz kalıbın dibine çökmeden kekin aralarında kalmasını sağlamak.
**keki pişirirken ilk yarım saat asla fırın kapağını açmıyoruz.bu kekimizin çökmesine sebep olur.
**pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.kürdanı keke batırdığımızda kuru çıkarsa kekimiz pişmiş demektir :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..