19 Mart 2019 Salı

PİŞMEYEN NEFİS ÇİKOLATALI CHEESECAKE



     Merhaba,
Blogumu yakından takip edenler bilir, hiç çikolatalı cheesecake yapmamıştım. Bir çikolata aşığı olmama rağmen, bana göre cheesecake kesinlikle meyveli olmalı. Aslını isterseniz bu tarifi meyveli olanlarla değil de kendi içinde kıyaslamalı. Yani cheesecake olarak değil de çikolatalı bir tatlı olarak görmek hepimizin işine gelecek :) 
     Browniyi yada eti karamı tüketebiliyorsanız bu tatlıyı da rahatlıkla tüketebilirsiniz. Size bir de tüketim önerisi veriyorum, dilimlere ayırıp derin dondurucuya atın ve donduktan sonra dilim dilim alıp dondurma gibi tüketin. NEFİS!!
     Ben tabanı için evimde olan sable anglais kullandım. Siz isterseniz burçak bisküvi kullanabilirsiniz. Ya da en çok yakışacak olan eti kakaolu bisküvi olabilir. 
    Yazarken uzun görünüyor evet ama inanın çok kolay.
    Yapacaklar için, tüm tarifi iyice okuyup mutlaka öyle başlayın.




     NELER GEREKLİ 
     (TABANI İÇİN)
*200 gr sablais anglais
*100 gr tuzlu tereyağ (normal de kullanabilirsiniz)

     (DOLGU KREMASI İÇİN)  
*400 gr labne peyniri (carrefour marka labne peynir kullanıyorum ben)
*4 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri (pudra şekeri kullanmak şart, peyniri daha sıvı kıvama getirmek için. Daha yoğun şekerli olsun diye değil)
*200 gr bitter çikolata
*100 ml krema
      
       (ÜZERİ İÇİN)
*100 ml krema
*150 gr bitter çikolata

       NASIL YAPIYORUZ
Buz dolabına bir kap koyun soğusun.daha sonra 100ml kremayı bu soğuk kapta çırpıp şanti kıvamına getirecez.

*bisküvileri un haline getirip erittiğimiz tereyağıyla karıştırıyoruz ve tabanına yağlı kağıt serdiğimiz çember kalıba döküp baskılayarak sıkıştırıyoruz. Taban bisküvimiz hazır, buzdolabına beklemeye..
NOT: 26 cmlik kalıp kullandım.
*çikolataları karelere ayırıp benmari usulu erityoruz.
*labne peynirlerin sularını süzdükten sonra pudra şekeriyle birlikte karıştırma kabına alıp mikserle iyice karıştırıyoruz.
*erittiğimiz çikolatayı yavaş yavaş eklerken bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz.bu da tamam :) 
*soğuttuğumuz kapta 100 ml kremayı şanti kıvamına gelene dek çırptıktan sonra dolgu kremamıza ekleyip spatulayla karıştırıyoruz.dolgu kremamızı kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.

Son olarak;
*100 ml kremayı kaynatmadan, tam sıcaklık noktasına gelene dek ısıtıp doğradığımız çikolataları ekliyoruz. Ganaj kremamız da hazır. 
*En üste ganaj kremamızı döküp buzdolabına kaldırıyoruz. 
6 saat dinlenmesi gerek.
Kalıptan ayırırken bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırın. Yazımın başında belirttiğim gibi, isterseniz derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.   
        
                 Yapanlara afiyet olsun :) görüşmek üzere...



2 yorum:

  1. Seckin karadağca25 Mart 2019 21:44

    İnstagramdan takipçinizim nezaman gelsem blogunuza en bastaki o kadın figürüne bayılıyorum tarifleriniz beni benden alıyor mis gibi harika bir site burası elinize kolunuza saglık sitenizi çok güzel yapmışsiniz

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..