30 Mayıs 2019 Perşembe

NEFİS ELMALI TURTA

 


     Görünce kokusu burnunuza geldiyse siz de tarçınlı elmalı turta delisisiniz demektir. 
     Ramazan dolasıyla evde hiçbir şey tükenmiyor. Bu demek oluyor ki evdeki her şeyi ben yiyormuşum 🙈elmaları kurtarma operasyonu olarak turta yapmaya karar verdim.. en azından bu haliyle derin dondurucuya atabilirim (donmuş elmalı turta yemediyseniz şiddetle tavsiye ederim)
     Ben hamuruna şeker ilave etmiyorum. Beyaz unsuz ve şekersiz turta tarifim için  Tık tık

Gelelim tam ölçülü tarifime


   NELER GEREKLİ
Elma harcı için
*4 elma
*7-8 çorba kaşığı şeker
*1,5 çay kaşığı tarçın
(Artı olarak dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz)
Hamuru için
*250gr oda sıcaklığında tereyağ
*2 çorba kaşığı yoğurt 
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*3,5 sb un

Arzuya göre üzeri için pudra şekeri.
   
     NASIL YAPIYORUZ
Yapmaya iç harcından başlıyoruz
*elmaları soyup rendeleyin ,şekerini de ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
*pişmeye yakın tarçını ekleyin.
*soğumaya bırakın.

Hamuru
*oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı ve yoğurdu karıştırın (elinizle yada bir çatal yardımıyla)
*1 sb unu kabartma tozuyla ekleyip yoğurun.
*unun kalanını da kontrollü şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.Ben tam 3,5 sb un ekledim ama belki siz daha az yada daha fazla eklemek durumunda kalırsınız. Yumurtanın büyüklüğüne yoğurdun kıvamına göre değişiklik gösterebilir.
*hamurun 1/3 ini (bir küçük portakal kadar) buzdolabı poşetine koyun, elinizle biraz inceltin ve derin dondurucuya kaldırın.tartımızın üzerine rendeleyeceğiz,kolay yapabilmemiz için hamurun iyice soğuması gerek..top halinde koyarsanız donması zaman alıyor,ya da dışı donuyor içi yumuşak kalıyor.
*26 cm lik kelepçeli kalıba bu ölçüdeki hamur tam oluyor. 26 cm lik herhangi bir tepside olur.



Merdaneyle de açabilirsiniz ama ben elimle yaydım. Hamuru kenarlarından biraz yükseltin ki çanak görevi görsün. İçine elma harcını ekleyin ve derin dondurucuda sertleşmiş olan hamuru rendenin en büyük kısmıyla üzerine rendeleyin.

Bu kısmı fotoğraflamayı unutmuşum.


Fansız 170-180 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin.üzeri kızarana kadar.





    Yapacaklara kolay gelsin ve afiyet olsun.. bayılacağınıza eminim 😌


1 yorum:

  1. Güzel tarifler mi lazım hazırlanışı hakkında bir video mu lazım o zaman bu uygulama tam size göre bu uygulamayı indirerek hünerli ellerinizi sergileyin. Uygulamanın adı youtube müzik indirmenizi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..