29 Ağustos 2019 Perşembe

KABAKLI VE PATATESLİ MÜCVER




   Selam bloguma hoşgeldiniz (belki yeniden :) belki defalarca yeniden :) 
   Çokça defa fırın mücver denedim ama ya benim beceriksizliğimden ya da fırın mücverin tadını sevememiş olmamdan bilemiyorum olmadı. Beğenemedim. Ve dahi evdeki kimse de yemeyince ihale bana kaldı her seferinde ve fırın mücverden nefret ettim. Bu kez, belki hem çocuklar da sever ve ben de o alışık olduğum “anne mücveri” tadını bulurum arzusuyla klasik yağda kızaran mücver yaptım. Yalnız teflon tavada çok az zeytinyağında pişirdim.

Tarife gelmeden önce söylemem gerekir , kabak boyutları farkedebilir. Ve evimde yeşil soğan olmadığı için kuru soğan kullandım. Kelimenin tam anlamıyla nefis oldu. 

NELER GEREKLİ
* 2 orta boy kabak
* 1 orta boy patates
* 2 yumurta
* 1 orta boy kuru soğan
* tuz, zerdeçal,tatlı kırmızı biber (baharatları siz kendi istediğiniz gibi ekleyin.
* 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir (eklemeseniz de olur)
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
*bi tutam dere otu

NASIL YAPIYORUZ
*kabakları (kabuğuyla birlikte) ,patatesi ve soğanı rendenin en büyük kısmıyla rendeleyip suyunu iyice sıkın
*yumurtayı,bahartları,kaşar peynirini,ince kıyılmış dere otunu ve unu da ekleyip akışkan bir kıvam elde edin
*teflon tavanıza z.yağını ilave edip ısınmış olduğundan emin olunca yemek kaşığıyla mücver hamurunuzdan alıp tavaya yerleştirin (bu işlemi yaparken başka bir kaşık yardımıyla kaşığınızdaki hamurun tavaya kolayca yerleştirebilirsiniz.tavaya yerleşen hamuru kaşığın sırtıyla düzeltip yayılmış olmasını sağlayın.nar gibi kızarınca diğer tarafını çevirip pişirin. 



Sunum önerisi : Yoğurda batırıp yemek nefis.
Yapacaklara kolay gelsin ve afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..