NELER GEREKLİ
400 gr kalamar icin;
1 cay bardagi un
Yarim cay bardagi sut
1 yumurta
Biraz karabiber
Goz karari tuz :)
2 cay bardagi kadar galeta unu
HADİ YAPALİM;
•Kalamarlari yikayip iyice suzuyoruz
•suyundan iyice arinmis kalamarlari teker teker unluyoruz.
•karabiber ve tuzunu ekliyoruz (tuzu karabiberi karistirmak icin elimizi kullanmayip kabi sallayarak harmanlayalim)
***fotografta unlanmis,tuzlanmis ve karabiberle harmanlanmis kalamarlari goruyorsunuz
***burada dikkat etmemis gereken; kalamarlari unladiktan sonra fazla vakit kaybetmeden diger islemlere gecmek.aksi halde kalamar sulanip uzerindeki un yapis yapis olur.
NOT; bu fotografi,daha once yapim asamasini cekemedigimden baska bir zaman yine kalamar kizartmadan once cektim.burdaki kalamarlarin sekli o yuzden yuvarlak degil :)
•ayri bir kasede yumurta ve sutu cirpiyoruz
•once bu karisima,sonra galeta ununa kalamarimizi bulayip kizartiyoruuz :)
AFİYET OLSUN :)
Güner : Balık ve sütün bir araya geldiğini 2. duyuşum sanırım süt yağı çekmesini engelliyor çok süper gözüküyo kokusu burnuma geldi mis mis :)
YanıtlaSil