31 Mayıs 2014 Cumartesi

CİTİR KALAMARLAR

Merhaba kalamar severler,evde yapip mutsuz olanlar,yemek icin restorantlara gitmeyi bekleyenler :) bu tarif tam bizlik.bir de boyle deneyin inanin harika oluyor..restoranlardaki tadin birebir ayni.citir citir :)


NELER GEREKLİ
400 gr kalamar icin; 
1 cay bardagi un
Yarim cay bardagi sut
1 yumurta
Biraz karabiber
Goz karari tuz :)
2 cay bardagi kadar galeta unu

HADİ YAPALİM;
•Kalamarlari yikayip iyice suzuyoruz
•suyundan iyice arinmis kalamarlari teker teker unluyoruz.
•karabiber ve tuzunu ekliyoruz (tuzu karabiberi karistirmak icin elimizi kullanmayip kabi sallayarak harmanlayalim) 

***fotografta unlanmis,tuzlanmis ve karabiberle harmanlanmis kalamarlari goruyorsunuz

***burada dikkat etmemis gereken; kalamarlari unladiktan sonra fazla vakit kaybetmeden diger islemlere gecmek.aksi halde kalamar sulanip uzerindeki un yapis yapis olur.


NOT; bu fotografi,daha once yapim asamasini cekemedigimden baska bir zaman yine kalamar kizartmadan once cektim.burdaki kalamarlarin sekli o yuzden yuvarlak degil :)

•ayri bir kasede yumurta ve sutu cirpiyoruz
•once bu karisima,sonra galeta ununa kalamarimizi bulayip kizartiyoruuz :)
                AFİYET OLSUN :)

1 yorum:

  1. Güner : Balık ve sütün bir araya geldiğini 2. duyuşum sanırım süt yağı çekmesini engelliyor çok süper gözüküyo kokusu burnuma geldi mis mis :)

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..