21 Ekim 2014 Salı

LİMONLU CHEESECAKE

  Selam guzellikler,
Limonlu Cheese cake bizim evin en sevileni..oyle ki asla peynir yemeyen ,eksimsi tatlari sevmeyen sarp efe bile bayilarak yiyor..


NE GEREKLI ;

Tabani icin,
2 pk burcak biskuvisi
2 corba kasigi dolusu tereyag

Dolgu kremasi icin;
2 yumurta 
1 pk vanilya
1 su bardagi seker
450 gr labne peyniri
fransadakiler icin st morent 320+150 gr
1 kutu krema (20cl)
2 corba kasigi un
Yarim limon suyu ve rendesi

Limon peltesi icin;
1,5 limonun suyu
1 limon kabugu rendesi
4,5 tatli kasigi seker 
1 tatli kasigi vanilya
1 su bardagi su
1 tatli kasigi tepeleme,yarim tatli kasigi silme nisasta
2 yumurta 

•••(limon peltesi sari rengini yumurtadan aliyor biline :) yumurta eklenmeyen limon pelteleri seffaf renkte oluyor  

•••merak edenler icin pelte asla yumurta kokmuyor

İlk defa yapacaklar icin ayrintili fotograflarla anlatmaya calisacam..

NASİL YAPİYORUZ;
•tereyagimizi eritirken,biskuvilerimizi robottan gecirip un kivamina getiriyoruz. Erittigimiz tereyagini un haline gelmis biskuvilerimizin uzerine ekleyip bir kasik yardimiyla karistiriyoruz.
•kelepceli kalibimizin dibine yagli kagit serip,elimizle ortasina bastirip havasini alarak kapatiyoruz.



•biskuvi tozumuzu kalibin dibine esit olarak yayip elimizle yada bir baski kalibiyla bastirarak duz bir taban olusturuyoruz.




•kalibimizin kenarlarindan sarkan yagli kagidi iceri dogru bukuyoruz.bu; her ihtimale karsi dolgu kremamizin disari akmasina engel olmus olacak.



•yumurta,seker ve vanilya iyice beyazlayana kadar mikser yardimiyla cirpiyoruz.
•labne peynirini ve kremayi da ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.
•unu,limon rendesini ve suyunu ekleyip yeniden cirparak homojen bir karisim elde ediyoruz.
•kalibimiza,taban olusturdugumuz biskuvilerin uzerine ekleyip 150 derecede pisiriyoruz.
Çıkardığımızda sallanan bir hamur olabilir çok normal 

sure vermekten hoslanmiyorum cunku her firinin pisirme suresi farklı..uzeri hafif pembelesene kadar pisirin kafi :) 

Chesee cakeimiz piserken limon peltesini hazirlayalim;

•tum malzemeyi sos tenceresine alip cirpma teliyle karistiralim.
•once orta ,kaynayinca kisik ateste koyulasana kadar pisirip.ocaktan alalim.

••chesee cake imiz pistikten sonra ilimis olan peltemizi uzerine dokelim.

Sira isin en zor kisminda.zira cheese cakeimiz bir gece dolapta beklemeli :) 

                 AFİYET OLSUN :)









1 yorum:

Ziyaretiniz için teşekkürler ..