23 Ekim 2014 Perşembe

SEKERPARE




Merhabaaaa,
Gunun postu annecigimin enfes sekerpare tarifi olsun.serbetli tatlilari kimisi sever,kimisi sevmez.ortasi yoktur.aslinda serbetinin sekeri tatli sevme derecenize gore ayarlanirsa yemesi de oldukca hafif olur.ben tam bir tatli canavariyim ama sutlu tatlilar ve serbetli tatlilar arasinda bir tercih yapmam gerekirse kesinliklikle sutlu tatlilar derim.
aklima gelince bile agzimin suyu akabilir :))) sizin tercihiniz de benimle ayniysa bu tarife bir sans verin derim.cunku gercekten oldukca hafif...hadi tarife gecelim...

"Verecegim olculerden yalnizca bir firin tepsisi sekerpare cikiyor.malzemeleri 2 ye katlayip 2tepsi elde edebilirsiniz"


MALZEMELER;
125 gr tereyag (oda sicakliginda iyice yumusamis) 
2 yumurta
3 corba kasigi (silme) pudra sekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un (kurabiye gibi rahatça şekil verebileceğini kıvamda olmalı)

SERBETİ İCİN;
3 su bardagi su
3 - 3,5su bardagi seker
1 kucuk dilim limon (kabuguyla beraber) 

NASİL YAPİYORUZ;

•Tereyagini,yumurtalari,pudra sekerini ve vanilyayi iyice yoguruyoruz.

•unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.

**ele yapismayan yumusak bir hamur olmali...

•hamurumuzdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip uzunlamasina yuvarlayip,hamurun tamamina ayni islemi yapiyoruz

•bir bicak yardimiyla uzerine cizikler atip,180 derecelik firinda kizarana kadar pisiriyoruz.

SERBETİN YAPİLİSİ;
**serbeti sekerparelerimiz firinda kabarmaya basladiginda yapmaya koyulabiliriz. Tamda bu asamada yani :)
cunku bu tatlida İKİSİNİNDE SİCAK OLMASİ GEREKLİ... 
 •sekeri suyu ve bir parca limonu ocaga alip bir iki tik kaynatiyoruz.

***serbetin olup olmadigini; kaynamaya basladiktan sonra bir kasik yardimiyla toplu igne basi kadar tirnagimizin ustune damlatiyoruz.serbetimiz damlattigimiz gibi fazla yayilmadan kaliyorsa tamamdir :)

Sekerparelerimiz pistiginde beklemeden,ocaktan aldigimiz sicak serbeti bir kepce yardimiyla uzerlerine dokuyoruz.

•bir kasik yardimiyla da tepsiden serbet alip sekerparelerin uzerinde tekrar gezdirin.bir kac dk sonra tum serbetin tatlilariniz tarafindan tamamen cekildigini goreceksiniz zaten.
      
             AFİYET OLSUN :) 



sunum onerisi ; 

Kuplarda dondurma ile servis edilebilir...kuplarinizin dibine meyveli sos uzerine sekerpare ve dondurma ekleyip ustunu yeniden meyveli sosla susleyip misafirlerinize hos bir sunumda bulunabilirsiniz....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..