9 Kasım 2014 Pazar

KURU FASULYE

Merhabaa,

Cok orjinal bir tarifle huzurlarinizdayim bugun,tataammm "kuru fasulye" :)))) kis aylarinin en populer yemegi ..hele bir de yaninda tursu varsa 😌 ama oyle her tursu da olmaz.yerken kütür kütür etmeli😋😋 ayy neyse tarife gecelim,suan saat 09.05 ama agzim sulandi😂 



****ayica kendileri oyle sipsak karar vermekle yapilabilecek hafif mesrep bir yemekte degildir.yapmaya bir gun oncesinden karar vermis olmalisiniz.geceden uzerini 3-4 parmak gececek kadar suya isli biraktigimiz fasulyeyi pisirecegiz zira :)

***islamayi unuttunuz ve en acilinden fasuyle yemek istiyorsunuz,baya baya kriziniz tuttu yani😱 panik yok,fasulye yemek elbette sizin de hakkiniz.bu durumda fasulyeleri burusana kadar haslayin.etlerin de pisme suresiniz dusunun,fasulyeler ne yumusak ne cok sert olmali..yani biraz filozofluk gerek.siz en iyisi unutmamaya calisin ve bir gece onceden fasulyelerinizi islayin.maceraya gerek yok yani.

Hadi artik yapalim ☺️


***Verecegim tarif yeme oranina gore minimum 3 maksimum 4 kisilik..

NE GEREKLİ;
1 su bardagi kuru fasulye
1 orta boy sogan
350-400 gr kusbasi et (yada kemikli et) 
1 adet tatli kirmizi biber  (olmasa da olur) 
1 corba kasigi kadar biber salcasi

Baharatlar; kimyon,karabiber,tuz

NASİL YAPİYORUZ; 
•Etlerimizi ve yemeklik dogradigimiz soganlari,etlerin rengi donene kadar hafif harli ateste pisiriyoruz.
•salcasini ekleyip biraz daha karistirdiktan sonra fasulyeleri de ekleyip 2 ceviriyoruz
😊
•baharatlarini ekliyoruz
•su isiticisinda kaynattigimiz suyu fasulyelerin ustunu 1-2 parmak gececek sekilde tenceremize dokuyoruz ve  duduklu tenceremizin kapagini kapatiyoruz.

***ben pisme suresini kisaltmak icin duduklu tencere kullandim.

•kokusu ciktiktan bir 5 dk sonra acip kontrol ediyoruz.pismemisse pisirmeye devam ediyoruz.
            AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Ziyaretiniz için teşekkürler ..