28 Kasım 2014 Cuma

PATATESLİ EL ACMASI BÖREK

Ahh bu hamur isleri kadinlarin cikolatadan sonraki ikinci zaafi :)) sizi bilmem ama ben hastasiyim..hamur olsun; ister kizarsin,ister firinlansin,ister corba olup haslansin  ..her turlu gideri var:)

Verecegim tarifin sadece hamurunu kullanip istediginiz ic harcini hazirlayabilrsiniz.peynir yemeyen bir oglum oldugu icin ben patatesli yapmayi tercih ettim.aralara da bir iki parca peynirli sıkıstırdım ;) cok begendik,uzeri citir citir ici neredeyse bos oldu.yani yogun hamur sevmeyenlerin begenecegi turden...

           

Hadi yapalim ...

NELER GEREKLİ;
Hamur mlz
1 su bardagi ilik süt
1/2 su bardagi ilik su
1 pk yas maya
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 yumurta
4 tatli kasigi yogurt
2 tatli kasigi sirke
4,5 su bardagi un
Hamur aralari icin sivi yag
Uzeri icin bir corba kasigi kadar yogurt ve sivi yag

ic harci;
4 adet orta boy patates
1 adet sogan
1 tatli kasigi kadar biber salcasi
Tuz,kimyon (arzuya gore aci pul biber)

NASİL YAPİYORUZ;
• ilik sutle mayayi eritip yogurma kabina aliyoruz
•suyu,sekeri,tuzu,yogurdu,yumurtayi ve sirkeyi de ekleyip karistiriyoruz
• unu azar azar ekleyerek yoguruyoruz.
•kabin agzini kapatarak yaklasik 1 saat kadar mayalanmaya birakiyoruz.

•patatesleri hasliyoruz
•sogani yemeklik dograyip salcayla biraz kavuruyoruz
•haslanmis patatesleri rendeleyip sogan sosumuzla karistiriyoruz ve baharatlarini da ekledikten sonra ic harcimiz hazir.

•mayalanmis hamurumuzu unladigimiz tezgah uzerine mandalina buyuklugunde bezeler yapiyoruz.
• bezeyi acip icini yagliyoruz ve ikiye katlayip D seklini elde ediyoruz.

         


•sirasiyla sekildeki islemleri uygulayip yagli kagit serdigimiz firin tepsimize isterseniz uzun uzun,isterseniz yuvarlayarak diziyoruz

           

• uzerine yagli yogurtlu karisimi surup 180 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz...

                                                AFIYET OLSUN :)
            







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..