12 Şubat 2015 Perşembe

LOR PEYNİRİ YAPILIŞI

 Peynirin her çeşidini severim derdim; fransaya gelipte envai çeşit peyniri görüp içlerinde yiyemeyeceğim türden olanları görene dek :))) olsun.yınede bir peynir canavarıyım ben.sadık bir tüketiciyim :) peynir olsun yeter diyenlerdenim :) tuzsuz lor peyniri de bunun içinde ..

Diyettekilerin,tansiyon hastalarının ve benim gibi peynir canavarlarının beğenerek ve rahatlıkla tüketebilecekleri bir peynir.

                             

NE GEREKLİ;
*1 litre tam yada yarım yağlı süt
*1 büyük kase yoğurt (hazır yoğurt,ev yoğurdu,süzme yoğurt hiç farketmez.yalnız süzme yoğurt kullanacaksanız suyla biraz inceltin)
*yoğurda karıştırmak için bir silme tatlı kaşığı tuz

NASIL YAPIYORUZ;
*sütü kaynatıyoruz
*halen ocakta olan kaynayan sütümüze yoğurdu döküyoruz ve karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.



*Şekil 3 teki gibi tüm süt kesilip peynir olmalı.geriye kalan lorun sarı renkteki suyu.
*ardından şekil 4 teki gibi süzüp alıyoruz peynirimizi..

**suyunun bir kısmıyla çorba yapabilir yada hamur yoğurmak için kullanabilirsiniz.
          
                   AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..