26 Şubat 2015 Perşembe

ORMAN MEYVELİ CHEESECAKE


Orman meyveli cheese cake im dün misafirlerimden tam not alınca tüm püf noktaları ayrıntılarıyla yayınlamak farz oldu :) 







NELER GEREKLI ;

Tabani icin,
200 gr burcak biskuvisi
100 gr tereyag

Dolgu kremasi icin;
2 yumurta 
1 pk vanilya
1 su bardagi seker
600 labne peyniri
1 kutu krema (20cl)
2 corba kasigi un
1 çorba kaşığı dondurulmuş kırmızı meyveler

Sosu için;
2 paket Dr. Oetker meyveli sos (orman meyveli)
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı nişasta

Yada
350 gr dondurulmuş orman meyvesi

Eğer dondurulmuş meyvelerle yapacaksanuz , sos tencerenize orman meyvelerini ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave edip kısık ateşte pişirin. Çok çok katı olana dek değil,kaşığı tencerenizin dibine sürdüğünüzde çok açılma olmasın. Ve ılıdıktan sonra kekinizin üzerine dökün. 

NASIL YAPIYORUZ

•tereyagimizi eritirken,biskuvilerimizi robottan gecirip un kivamina getiriyoruz. Erittigimiz tereyagini un haline gelmis biskuvilerimizin uzerine ekleyip bir kasik yardimiyla karistiriyoruz.
•kelepceli kalibimizin dibine yagli kagit serip,elimizle ortasina bastirip havasini alarak kapatiyoruz.





*kelepçeli kalıbın kenarlarını da alimünyum folyoyla kaplıyoruz.böylelikle kenarları kızarmadan beyaz kalacak.
•yumurta,seker ve vanilya iyice beyazlayana kadar mikser yardimiyla cirpiyoruz.
•labne peynirini ve kremayi da ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.
•unu ekleyip yeniden cirparak homojen bir karisim elde ediyoruz.
*kırmızı meyveleri robottan geçirip hamura ekliyoruz
•kalibimiza,taban olusturdugumuz biskuvilerin uzerine ekleyip 180 derecelik fırında 25 dk pisiriyoruz.

sure vermekten hoslanmiyorum cunku her firinin pisirme suresi ayni degil.içinde pişmesi gereken 2 yumurta olduğunu düşünürsek fazla pişirmeye gerek yok.cheesecakeinizi fırından çıkarttığınızda ortası sallanıyor olacak panik yok.zaten bir gece dolapta dinlecek,soğuyunca donacaktır.

Cheesecake imiz pişerken biz sosunu hazırlayalım.
*dr oetker sosumuzu üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.
*nişastayı ayrı bir kapta bir miktar suyla eritip sosumuz kaynayınca yavaş yavaş ekliyoruz.karıştırmayı bırakmadan.

Pişen ve ılıyan cheesecake imizin üzerine ılıyan sosunu döküp dolaba kaldırıyoruz.sıra işin en zor kısmında. Malesef yemek için en az 6 saat beklemek zorundasınız :))

Servise sunmadan kalıbından çıkarıp,üzerini antep fıstığı ve kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz.. 

                       AFİYET OLSUN ..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..