28 Mart 2015 Cumartesi

ATOPİK DERMATİT

Merhabalar 

Cilt problemimle ilgili bir post yazmayı çok istemiştim ama :)) o korkunç suratımı ifşa etmeye cesaret edemediğimden ve olumsuz tepkiler beni daha çok üzeceğinden elim hiç yazmaya gitmedi :) ama şuan yavaş yavaş düzeldiğimi hissettiğim için "o yaratık halim gerilerde kaldı (inşallah) diyerek kendimi afişe etmeye karar verdim :D

İnstagramda takip edenler bilir ki Kasım ayından bu yana (bugün 28Mart :) artarak ,bazen durulurak ve sonra daha şiddetli uyanarak alerjiler her daim yanımdaydı...

Eski dr umun uyguladığı tedavi tedbirli olmasına karşın yetersizdi çünkü bunu vucudumun gösterdiği tepkilerden anlıyordum.
Dün ise Adana'ya geldiğimden beri adını sıklıkla duyduğum,bolca tavsiye edilen Profesör Dr.Hamdi Rıfat Memişoğlu ndan (uzun uzun yazarım tabisi o ünvanlar kolay alınmıyor,haksızlık mı etseydim :)) randevu alıp aynı gün muayne olmaya gittim... Çok babacan,ilgili ve yaşının vermiş olduğu derin tecrübelerden uzun uzun bahsetmeyi çok isterdim ama konuyu çok dağıtmak istemiyorum :)) 


 Muanem toplamda 40 dk sürdü.tamda istediğim şey çünkü; 5 aydır çektiklerimi 5 dk da anlatmak iki taraf için de tatmin edici değil ne yazık ki..

Hocam beni uzun uzun dinleyip muanesini gerçekleştirdikten sonra kitaplığından  2 büyük ansiklopedi alıp beni yanına çağırdı ..birisinde "ATOPİK DERMATİT" diğerinde "ATOPİK EGZAMA" yazıyordu.ikisi de aynı şey aslında ... benim hastalığımın tam olarak bu olduğunu içinde ki fotoğrafları gördükten sonra kesin olarak anladım.fotoğraflarda gördüğüm kişilerin göz ve dudak çevresi tıpkı benimkiler gibiydi....egzamam olduğunu biliyordum ama atopik egzama olduğunu bilmek teşhisi netleştirdi.beni rahatlattı...atopik egzama'nın farkı;
 çocuklukta zaten bulunan bir egzamanın ilerleyen yaşlarda bir madde karşısında reaksiyon gösterip alerjik şekilde vuku bulması oluyor (Benim hocamdan dinleyip netten araştırdıklarım sonucunda cümleye dökülenler bunlar )  

atopik dermatit'in malesef kesin bir tedavisi yok :( sadece uyandığında ilaçlarla kontrol altına alınması mümkün..mesela 8-10 yıl uyuyup birden uyanabiliyormuş (atopik adını burdan alıyor olmalı).benim mesela 2001 yılında aynı şikayetlerim olmuştu ve fakat hemen ilaçla kontrol altına almıştık.bu sefer ki dezavantajım avrupada dr randevusu almanın kolay olmadığı..gerçek misal ; Kasım ayında randevu almak için doktoru aradığımda bana Ocak sonu randevu vermesi..Ocakta randevuya gidip tatmin olmayınca başka dr dan randevu almaya kalkmadım mı elbette kalktım.en erken temmuz dedi :D şuan düşününce gülme krizine giriyorum ama o sıralar sinir krizi geçiriyordum :/

Atopik dermatit'in beni ne hale getirdiğini görmeye hazır mısınız? 
SUAL; Madam sen sıyırdın mı? Ne diye bu hallerini fotoğrafladın ? 
EL CEVAP ; fotoğrafladım çünkü yukarda da bahsettiğim gibi avrupa'da randevu almak için aradığınız tarihle size verilen arasında en az 2 ay var ve o süre içerisinde görünen şikayetinizin değişime uğraması kuvvetli ihtimal..iyi ki yapmışım çok işime yaradı.

FOTOĞRAFLARIN HEPSİ FRANSADAYKEN CİLDİMİN ŞİDDETLİ REAKSİYON GÖSTERDİĞİ ANLARDA ÇEKİLMİŞTİR...


Gözlere kalp koydum evet ,korkunç görünümü azaltmak için :) işe yaramamış mı yoksa :/

Atopik dermatit'te göz ve dudak çevresi tırnaklamalardan dolayı kösele gibi kalınlaşıyor :( yırtıklar oluşup enfekte olabiliyor :( hepsi de bana oldu.göz pınarlarımda ki yırtıkları görebilirsiniz.bu fotoda dudak çevrem o kadar o kadar kötü sayılmaz.daha kötüsünü gördüm :(


İyice enfekte olup şişmiş ve yırtılmış gözlerim...göz çevremdeki koyulaşma...

                           

Sonrasında ağız kenarlarım ve alt dudağımın tam alt kısmında da yırtılmalar olmuştu..boynumda ki kızarıktık tüm zaman benimleydi zaten.

     


Ve gözümün içindeki iltihap...binlerce şükür olsun geride kaldı.tedavim devam ediyor,tam olarak düzelmedim ama artık bu fotoğraflardakiler gibi değilim :) 
Çok zor bir dönemdi benim için..tüm sosyal hayatımı etkiledi.hiçbirşey yapmak istemediğim günler oldu.acımasız ve ağzından çıkan sözlerin karşı tarafta ne gibi yıkımlara sebep olacağını bilmeden konuşan insanlar cabası.

Bu süreçte yine kaşıntıdan dolayı kirpik ve kaşlarım da bölgesel olarak beni terketti :( inşallah tedavi sonunda bakım yaparak toparlamaya çalışacam ama şu sırada vitamin bile almam doktor civanım tarafından yasaklandı. 

Aslını isterseniz benim için şuan herşey şüpheli olduğundan sabun bile kullanmam yasak.postlarımı çok uzun tutmaktan hoşlanmadığımdan tedavi sürecinde kullandığım ilaç olmayan ürünleri başka bir yazımda paylaşmak istiyorum..

hayatımız bir anda alt üst olabiliyor.Rabbim dermansız dert vermesin hiç kimseye.sağlığımızın değerini bilelim.bu süreçten çok ders çıkardım.

beni sınayarak dert veren Rabbime binlerce hamdolsun..







13 yorum:

  1. Geçmişler olsun yaralı madamım. Derdi veren Rabbim dermanını da vermiş çok şükür. Dilerim kefaretine sayılsın ve tekrarlamasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim.hayatta herşey insanlar için malesef.rabbim imtihanlarımızdan alnımızın akıyla çıkmak nasip etsin :)

      Sil
  2. Hamdi hocaya saç dökülmesi için gidiyordum ama bir gün eczanede 10 tane ilaç, sabun gibi şeyler alan bir kadın gördüm. Bu kesin Hamdi hocanın işi dedim sordum. Kadın, imitasyon takı kullanıp o hale gelmiş, sanırım bakır allerjisiymiş. Allerjiler de daha önce kendini hiç göstermemiş olabiliyor. Biraz bir hassasiyet hissediyorsak kullandığımız her şeye çok dikkat etmeliyiz..
    Umarım tez zamanda uyur senin yaramaz :) :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniliklere açık olmasına şaşırmadım değil seçil.yaşı itibariyle tereddütlü gitmiştim ne yalan söyleyim :) benim takılara hiç reaksiyonum yok çok şükür ..inşallah canım çok saol :)

      Sil
  3. kıyamam sana çok gecmiş olsun

    YanıtlaSil
  4. çok çok çok geçmişler olucak olsun demiyorum olucak diyorum. inşallah bu son olsun bir daha tekrar etmesin. ama bunda ben herzaman söylüyorum tetikleyen bişey var ve onu bi şekilde bulucaz. mucize diil elbette ama yavaş yavaş bunun önüne geçilicek ben buna inanıyorum. inşallah bundan sonrasında güzeller güzeli kalplerle saklanmamış resimleri bekliyorum.
    sevgilerimle
    sevda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her seferinde başka bişeye alerji olunca anlamak çok zor :( inşallah bi daha tekrarlamaz .

      Sil
  5. Benim göz kapaklarimda aynı durumda sarkik ve kirisik 10 yaş daha yaşli gösteriyor beni.13 senedir egzemam var 1 senedirde göz kapagimda çıktı ellerimde ayagimda olurdu hep yüzde çıkması berabetmiş onu anladim basima gelince ve boynumda ayni sizinkisi gibi. Dr. Giderdim 2 ilac yazip yollanirdim iyileşir yine başlardı artik yeter dedim düzgün bir doktora gittim bütün alerji testlerini yaptir agar metal testini gida alerjisi yaptir sonuclari getir altında yatan sebebi bulalım kökünden kurtul dedi.simdi testlerimi yaptiriyorum.Suanda ne durumdasiniz ? Göz kapaklariniz eski normal haline döndü mü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,öncelikle geçmiş olsun.umarım sebebini bulursunuz :( yaşamayan bilmez bunu.insanın psikolojisini bitiriyor.ama hep şunu düşünün,herşeyin sonu var.bu illette süresi dolunca çıkıp gidecek :) ben şimdi çok iyiyim binlerce şükür olsun...sizde iyi olacaksınız allahın izniyle...

      Sil
  6. Mrhba, ben bundan bir bucuk ay önce dermatit oldum ve görüntü sizinkine cok yakındı kortizonlu ilaç kullandım geçti ama göz altımda o hasardan dolayı ufak ufak kırışıklık gibi güldüğünde ortaya çıkan cok ufak ufak çizgiler oluştu bu beni cok rahatsız ediyor acaba sizde de oldu mu bunlar geçici midir yoksa kalıcı mıdır Bir bucuk ay oldu daha geçmedi yardmcı olabilirsenz cok sevinirm

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,öncelikle geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın.bende yıllardan beri ara ara olduğu için kalıcı çizgilerim var. Fakat bu en son görüntümden artı olarak bir iz kalmadı çok şükür.cildinizi sürekli nemli tutun ve günlük nemlendiricinizi sakın ihmal etmeyin.göz çevresi kremi edinip toparlanma sürecini hızlandırabilirsiniz.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle geçmiş olsun bu doktora ben sen gitmek icin araştıyordum. Yüzümde gül hastaligi var çok uzun suredir geçmiyor ve su an atak dönemindeyim. Ben olur doktor tavsiyenize ihtiyacım var bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..