14 Mayıs 2016 Cumartesi

ISPANAKLI VE ÇİLEK JÖLELİ YAŞ PASTA


Keki için,

3 yumurta 
1,5 su bardagi seker
Vanilya
Yarim su bardagi sivi yag
2,5 bardak un
Kabartma tozu 
1 türk kahve fincanı ılık su
Bir miktar Yikanmis ve dondurulmus ispanak

Kremasi icin;

1 litre sut
2 corba kasigi nisasta
3 corba kasigi un
1 paket vanilya
1 corba kasigi tereyag
1 paket çilek jölesi

Nasil yapiyoruz;
•Yumurtayi,sekeri ve vanilyayi beyazlasana kadar cirpiyoruz
•sivi yagi ,kabartma tozu ve unu ekliyoruz ( un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek koyuyoruz) ve cirpip homojen bir karisim elde ediyoruz.
•ispanaklari robottan gecirip kek hamuruna ekleyip kaşık yardımıyla tüm hamurun yemyeşil olmasını sağlıyoruz.
20-24 yada 26cm lik kelepçeli kalıpta
ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisiriyoruz.

Sure vermek istemiyorum cunku herkesin firin performansi farkli.

***kekin pistigini bir kurdan yardimiyla ogrenebilirisiniz.kurdani batirip cikardiginizda temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir :)

Kremanin yapilisi;

•sutu,unu,nisastayi ve sekeri tenceremize ekleyip cirpma teliyle karistirarak koyulasana kadar pisiriyoruz.
•ocaktan alip vanilya ve tereyagini ekliyoruz.
Bir miktar kremayı üstünü süslemek için ayırıyoruz.
•geri kalan kremaya daha sıcakken toz olarak çilek jölesini ekleyip mikserle cirpiyoruz.
•pismis olan pastayi firindan cikartip 10-15 dk sonra kalibindan ayiriyoruz
•kekimizi 2ye ayırıyoruz
*pastanın üst kısmını taban olarak kullanmak üzere tekrar kelepçeli kalıbın içine koyuyoruz.
• kremamizi üzerine döküp ikinci parçayla uzerine kapatiyoruz. (Bu islemi yaparken uste gelecek olan kismin kekin taban kismi olmasina dikkat edelim.taban kismi daha duz oldugundan krema kaplamak daha kolay olacak ve daha duzgun bir goruntuye sahip olacaksiniz) 

•iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartıyoruz
•ayırdığınız kremayı bir şırınga yardımıyla pastanın üzerini süsleyebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..