13 Mayıs 2013 Pazartesi

SEBZELI KREP



bu ilk merhaba size..ilk merhabami yaptigim son yemegin tarifiyle susluyorum :) ben bu sebzeli krepleri bi makarnacida yemistim.dogrusu hosuma gitmisti ama hicbir zaman tabagimi bitiremiyordum cunku cok agirdi.sanirim sebebi adananin yaz sicaginda kremali yemekleri yemenin zorlugundan kaynaklaniyor.



benim uyarlamam gayet hafif ve leziz oldu.

umarim sizlerde begenirsiniz :)

Bu krebin olcusuyle 8 orta boy krep elde ediliyor.tabi ince-kalin,buyuk-kucuk oranina gore sayi degisir.olcuyu birebir cogaltabilirsiniz.

Malzemeler (krep icin)

2 su bardagi sut,
2su bardagi un,
2corba kasigi kadar sivi yag,biraz tuz biraz seker,
bir yumurta(ben bu kez icine yarim pk de kabartma tozu koydum)....

ic harci ve hazirlanisi 

kup kup dogranmis tavuk gogsu,kabak,mantar,kirmizi biber,brokoli ( artik sevdiginiz ne sebze varsa doldurun  tabi tavuk once rengi beyaza donene kadar kavrulmali..sebzeler yumusasin cunku tum malzemeler pismis olunca firinda bekleme suresi sadece kasarlarin eriyip pembelesmesi kadar.sebzeler yumusayinca icine isterseniz basamel sos isterseniz sivi krema ekleyin.her bir krebin ortasina boylamasina bu harctan doldurun ve sagli sollu kapatin. kullandiginiz krema yada basamel sos hangisiyse ustlerine de surun ve rendelenmis kasar ekleyin.180-200 derecelio firinda kasarlar eriyip hafif pembelesene kadar pisirin...

    afiyet olsuunnn...

•yukardaki foto da krebi bohca seklinde yapmistim...tam ortasina ic harcini koyup sagli-sollu ve asagidan yukardan kapatarak bohca yapabilirsiniz :)




2 yorum:

Ziyaretiniz için teşekkürler ..