Bu,ilk tek başıma mantı yapışım :) daha önceden elbette yapmışlığım var ama çok yapıp derin dondurucuya attığımız için mesela hamurunu görümcem yoğurur , toplaşıp elden ele yapardık :) ki artık öyle yapacağımı sanmıyorum.yiyeceğin gün de yapıp yemek hiç zor değil.
Hamurun yumuşak olmamasına dikkat etmem gerektiği cepteydi :)
NELER GEREKLİ
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı su
Tuz
İÇİ İÇİN;
250-300 gr kıyma
1 adet küçük doğranmış,adeta kıyılmış soğan
Tuz, karabiber, biraz biber salçası
NASIL YAPIYORUZ
*hamuru güzelce yoğurup nemli bi bezle 15 dk kadar dinlenmesi için bırakıyoruz.hamurun dinlenmesi çok önemli
*Açabildiğimiz kadar açıyoruz.ve ben mantı merdanesi kullandım o kadar pratik ki :)
*İçine kıyma harcımızdan nohut kadar koyup 4 köşesini birleştiriyoruz.yada sadece iki köşesini birleştirip üçgen elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..