1 Kasım 2014 Cumartesi

PROFİTEROL


Merhaba hanimlar,


Gunun postu profiterol...aslinda blogumu ilk actigim zamanlarda ekledigim ilk postlardan kendileri ve fakat geriye donup baktigimda gerek fotograflarini gerekse anlatimimi biraz degistirerek guncellemek istedim :) 


yapimi hic oyle buyuk maharet gerektiren birsey degil emin olun..evet kabul ugrastirici ve cok zaman aliyor ustelik ozellikle bebekli anneler icin vakit ayirmasi zor gorunuyor.fakat profiterol balonlarinizi onceden pisirip derin dondurucuya attiginizda geriye sadece dolgu kremasini yapip iclerini doldurmak kaliyor.cikolata sosunu zaten hazir kullaniyoruz O.o 








                    




Hadi baslayalim...







NE GEREKLİ;




4 yumurta


125 gr tereyağ


1 su bardagi su


1fiske tuz



1 su bardagi un


Vanilya





DOLGU KREMASİ İCİN;


1lt süt

1 yumurtanın sarısı

7 corba kasigi seker


3 corba kasigi un


2 corba kasigi nisasta


Vanilya







Uzeri icin;

20 cl sivi krema

100 gr bitter cikolata.

YADA;



Hazir cikolata sos






NASİL YAPİYORUZ;


•suyu, tereyagini ve tuzu ayni anda kucuk bir tencereye koyup ocagin altini açın


•tereyağı tamamen eridikten sonra ununu ve vanilyayi eleyerek ekleyin


 •hizli bir sekilde ortaya toplayincaya kadar karistirip ocaktan alin


•hamur ılındıktan sonra yumurtalari teker teker kirip mikserle cirpin yani bir yumurtayi kirip iyice cirptiktan sonra 2.yi kirin,2.yi de iyice cirpip 3.yu...bu sekilde tum yumurtalari kirip cirpin


Yumurtalari kirip cirparken hamur miksere dolanabilir hatta yukari kadar cikabilir.panik yok :) mikseri kapatip hamuru asagi indirin.homojen bir karisim elde etmek o kadar uzun surmuyor zaten.yumurtalari hamura iyice yaymis oldugunuzdan emin olun yeter:)





Sonra yagli kagit serdiginiz firin tepsisine cay veya tatli kasigini olcu olarak kullanip kasik kasik tepsiye dizin...


Sıringa kullanmak isteyenler kullanabilir.





***siringa kullanarak hamurlari tepsiye dizdikten sonra parmagimizi suyla islayip tepede olusan sivrilikleri bastiralim.bu islem pisme sirasinda sivri kalan yerlerin cabuk kizarip yanmasini engeller...









                          




Onceden isitilmis 180 derecelik fırında 25 dakika pisirin,üzerleri hafif kızarmış oluyor.nazli bir hamurdur arada firini acmamakta fayda var.balon haline gelmis hamurlarimiz sönebilir dikkat! 





İclerinin bos oldugunu goreceksiniz..













Profiterol balonlariniz firinda piserken kremayi hazirlamaya baslayabilirsiniz.





•Karistirma kabiniza sutu ve unu ekleyip cirpma teli yardimiyla karistirin


•ayri bir yerde nisastayi su veya sutle erittikten sonra sutun icine ekleyip ara vermeden karistirmaya devam edin


•sekerini de ekleyip koyulasana dek karistirmaya devam...


•kapatmaya yakin vanilyayı de koyup ocaktan alin





***krema iyice soğuduktan sonra mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edin. Bu bağlamda kremayı bir gün önce yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Üzerinin kaymak olmaması için hâlâ sıcakken streç folyoyu kremaya temaz edecek şekilde örtün. 





tatli kasigi yada siringa yardimiyla iclerini doldurun.




         





          Cikolatali sos yapimi  


         kremayi sos tenceresine alip kaynama noktasina gelene dek isitin.dogradiginiz cikolatalari icine ekleyip 5-10 sn kadar bekleyin biraz yumusasin.sonrasinda cirpma teliyle homojen bir krema elde edene dek karistirin.





          Eger hazir cikolatali sos kullanacaksaniz,paketin uzerindeki tarife gore pisirip uzerlerine dokuyoruz...














                AFİYET OLSUN :)





Sunum önerisi;


İsterseniz cikolata sosunu hazirlayip; profiterollerinizin ustune dokmeden,sofranizda ayri bir soslukta sunabilirsiniz.... 











2 yorum:

  1. Ellerin dert görmesin en az profiterol kadar tatlı madamım...

    YanıtlaSil
  2. Sıkma torbası olarak ne kullanıyorsunuz acaba benimki tabiri caizse cortladı son kullanımımda:)

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..