8 Aralık 2014 Pazartesi

MEYHANE PİLAVİ


    Her yigidin yogurt yiyisi farkli derler ya...meyhane pilavini da herkes farkli yapar; kimisi maydonoz ekler,kimisi sever sarmisak tadini hissetmeyi,kimisi kirmizi-yesil biberle renk katar,şenlendirir gözleri...
 Ben her turlusunu severim.yalniz kavurma yapacaksam hic sasmaz yaninda bu sade meyhane pilavini yaparim..
                 
            


(4-5 kisilik)
NE GEREKLİ;
1,5 su bardagi pilavlik bulgur
2-3 corba kasigi domates püresi (yada 1 yemek kasigi domates salcasi)
1 buyuk boy sogan
Sogani kavurmak icin bir miktar sivi yag
1/2 tatli kasigi biber salcası
1/2 tavuk bulyon.
4 su bardagi su (bulyon yerine tavuk yada et suyu da kullanabilirsiniz)
2 corba kasigi dolusu tereyag

NASİL YAPİYORUZ;
•Yemeklik dogradigimiz soganlari yagda 5 dk kadar ceviriyoruz.
•salcalari ve domates puresini de ekleyip soganlar yumusayana kadar pisirip sos kivamina getiriyoruz
•bulguru ekleyip,sosla iyice karistirdiktan sonra suyunu ekliyoruz
•bulyonunda pilava dahil edip kasik yardimiyla tencerenin kenarinda bi yerde ezip dagilmasini sagliyoruz.yada ayrica sicak suyla eritip oyle koyabilirsiniz
•tereyagini ve tuzunu ekleyip suyunu cekene kadar pisiriyoruz.
•pustikten sonra mutlaka kasikla bir tur altini ustune getirip demlenmeye alalim.

              AFİYET OLSUN :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..