2 Mayıs 2016 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ HAZIRLIĞI

   

    Herşey,aslında 5-6 gün sonra yapacağım doğum gününün bazı sebeplerden dolayı 2 gün sonraya alınmasıyla başladı :))) yani hazırlanmak için sadece bir günüm vardı :/ bu da , kafamdaki şeyleri yapamayacağımı ve istediğim gibi değil de şartlar ne gerektirirse o şekilde hızlıca hazırlanmamı gerektiriyordu..sonuçtan bu kadar memnun kalacağımı asla tahmin etmemiştim :)
    Bu gibi durumlarda elinizde malzeme olması çok önemli aslında.yoksa bile evden çıkmadan mutlaka not alın.zira markette insanın başı dönüyor,alacağı şeyleri almadan başka başka şeyler alıp kim eve dönmedi ki :))))) hele ki kısıtlı zamanlarda tekrar markete gitmekte imkansız.
    Bu post hem belki birilerine faydalı olur ve hem de benim için bir hatıra olarak burda kalır. 
   *Öncelikla aklımda menüyü oluşturmam gerekiyordu.pasta zaten cepteydi.o ,sarpın damak ve göz zevkine uygun bol çikolatalı olucaktı. Bir boğa erkeği için önce görüntü şaşalı olmalı zira :) bunun için malzemem de vardı. Ek olarak dekorasyonu için bir iki çeşit çikolata daha aldım o kadar.

           

           

      *Çikolatalı çilek,eğer mevsimiyse bence bir doğumgününde mutlaka olmalı :) kim sevmez ki ? Hele ki çocuklar :) 


    *ya marşmelow? Ona hangi çocuk hayır der :) o da masada olmalıydı mutlaka. Şirinler şeklinde mavi-beyaz marşmelow resmen kucağıma düştü markette :) 
     * içecek olarakta çilekli bir şurup
Yaşasın!! İşte çocuk menüsü tamam! 
     *bir de sarp efenin arkadaşlarına vermek için küçük doğum günü poşetleri alıp içine bir iki çeşit şeker koydum mu benden mutlusu olmaz :)  



      Peki biz büyükler? O gün oğlumun hatrına diyeti sekteye uğratmasa mıydık (utanan maymun emojisi bu cümlenin sonuna ne yakışırdı ama ) 
     ** kısır,jülyen doğranmış çiğ kabak salatası ( sırf bu salata için evde kabağı eksik etmiyorum :) ve poğaça.
    Geçen yıldan kalma doğum günü konseptli peçeteler ,şapkalar, bardak ve çatal -kaşık tarzı materyallerim de vardı. Ona da ek olarak bir kaç bişey daha ekledim işte masa dekoru da tamam
   Sonrasında bana kalan sadece doğru organize olup herşeyi yetiştirebilmekti. Allahın izniyle çok rahat hazırlandım. 
    
    Pasta kreması artınca ve elimde artan pandispanya da vardı. Onları karıştırıp parça parça yuvarladım ve bir kısmını hindistan cevizine ,bir kısmını da parça fındığa buladım :) 


Mutlu sonla bitmiş karelerle sizi başbaşa bırakıyorum :) 




NİCE GÜZEL,SAĞLIKLI,BAŞARILARLA DOLU BİR ÖMRÜN OLSUN OĞLUM.ALLAH YOLUNDAN AYIRMASIN...
                     Annen^^




2 yorum:

  1. Hersey ama hersey harika görünüyorr canım.. Tekrar musmutlu yaslari olsun yakisikli prensin😘😘

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..