17 Aralık 2014 Çarşamba

ELMALI MILFOY



Tatliyla arasi olmayanlar icin cok hafif bir tarif..uzun zamandir milfoyden sogumus ben icin de baris sinyalleri oldu :) ben bu tarifte pâte feuilletée adindaki milfoy hamurunu kullandim.ben cok seviyorum bu hamuru..bilinennin aksine kare degil yuvarlak.o yuzden bu sekli elde etmem kolay oldu.ama normal kare olan milfoylerle de yapmak da zor degil.
kareleri birlestirip merdane yardimiyla yuvarlaga yakin bir sonuc elde edebilirsiniz.ana konu "elmali milfoy" oldugundan sekle takilmamakta fayda var :)



NE GEREKLI
2 orta buyuklukte elma 
1/2 yemek kasigi toz seker
tarcin 
ceviz

NASIL YAPIYORUZ
•Elmalari  rendeleyip sekerini ekledikten sonra suyunu cekene kadar pisiriyoruz
•tarcini ve cevizleri de koyup ocaktan aliyoruz
•ilindiktan sonra sigara boregi sarar gibi (yanlari acik kalacak) sarip yagli kagit serdiginiz firin tepsisine diziyoruz.150-200 derecelik firinda pembelesene kadar pisiriyoruz
•uzeri icin pudra sekeri....

AFIYET OLSUN :)




3 yorum:

  1. supersin süper tek kelimeyle

    YanıtlaSil
  2. Ayy ben elmalı kurabiye çok severim resmen canım çektii :) Bu arada blogunu çok sevdim izleyicisi oldum benim blogumada beklerim :)
    http://mylittlemascara.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..